La taxa general se situa així a mínims des de l'abril del 2021 i per sota de l'objectiu del BCE
La inflació de la zona de l'euro es va moderar al setembre mig punt percentual, fins a l'1,7%, situant-se a mínims des de l'abril del 2021 i per sota de l'objectiu del Banc Central Europeu (BCE), segons les dades publicades per Eurostat, l'oficina de estadística de la Unió Europea (UE).
D'aquesta manera, la taxa general se situa una dècima per sota de la dada avançada, que inicialment s'havia calculat a l'1,8%, i de l'estimació prevista pel mercat.
La contribució més gran va provenir dels serveis, seguit dels aliments, alcohol i tabac, els béns industrials no energètics i l'energia.
D'aquesta manera, el cost de l'energia es va abaratir el 6,1%, després de baixar el 3% a l'agost. Mentrestant, els aliments frescos es van encarir un 1,6%, cinc dècimes més, el preu dels serveis va pujar un 3,9%, dues dècimes menys, i els béns industrials no energètics van registrar una alça del 0,4% anual, sense canvis enfront de l'agost.
Per part seva, la inflació subjacent, és a dir, descomptant-ne l'impacte de l'energia i els aliments, el tabac i de l'alcohol, es va moderar una dècima, fins al 2,7%, coincidint la dada amb l'estimació preliminar.
A tota la UE, la inflació es va col·locar al 2,1% al setembre, enfront del 2,4% d'agost.
Per països, les taxes anuals més baixes es van registrar a Irlanda (0%), Lituània (0,4%), Eslovènia i Itàlia (ambdós 0,7%), mentre que, per contra, les més altes es van donar a Romania (4,8%), Bèlgica (4,3%) i Polònia (4,2%).
Aquest dijous, el BCE celebra la trobada d'octubre, una reunió on totes les apostes apunten que l'organisme tornarà a retallar els tipus d'interès en 25 punts bàsics.