La inflació al Regne Unit es dispara al 5,1% fins al novembre, màxim de 10 anys

Enfront del 4,2% d'octubre

Noemí Jansana
Bolsamania | 15 des, 2021 10:50
dl boris johnson mp conservative party tory pm prime minister 3 pd
Sharecast / public domain image

La inflació del Regne Unit es va disparar al novembre, ja que dijous els preus al consum van continuar pujant abans de la reunió de política monetària del Banc d'Anglaterra.

L'índex de preus del consum va pujar un 5,1% durant els 12 mesos fins al novembre, enfront del 4,2% d'octubre, percentatge que va suposar la pujada més gran en una dècada i més del doble de l'objectiu del banc central.

En termes mensuals, la inflació del Regne Unit va pujar un 0,7% al novembre respecte a l'octubre, per sobre de la previsió de Reuters d'un augment del 0,4%.

L'IPC subjacent, que exclou els preus volàtils de l'energia, els aliments, l'alcohol i el tabac, va pujar un 4% interanual enfront d'una previsió de Reuters del 3,7%, i un 0,5% intermensual enfront d'una projecció del 0,3%.

El Comitè de Política Monetària del Banc d'Anglaterra es reuneix dijous per decidir si endureix la política monetària, ja que la inflació augmenta i el mercat laboral continua sent sòlid, però la ràpida propagació de la variant òmicron de la Covid-19 ha donat nova incertesa sobre la recuperació econòmica a curt termini.

contador