La indústria de l'Eurozona segueix patint el juny

La puntuació del PMI manufacturer (54,9 punts) toca mínims de 18 mesos

Bolsamanía
Bolsamania | 02 jul, 2018 17:14
france-la-production-industrielle-en-baisse-en-novembre

La indústria de l'Eurozona continua sense aixecar cap aquest any. El resultat del PMI manufacturer va tornar a retrocedir el juny fins als 54,9 punts des dels 55,5 del mes anterior per tocar el seu nivell mínim dels últims divuit mesos. Els empresaris enquestats van tornar a argumentar tant un menor volum de producció com una disminució de la demanda i de comandes noves.

La puntuació d'aquest informe desenvolupat per la consultora britànica IHS Markit va ser pitjor en cinc de les vuit nacions cobertes, incloent-hi Àustria i Holanda, les dues regions amb millors rendiments aquest ant. Alemanya va retrocedir fins al seu rendiment mínim dels últims divuit mesos (55,9 punts), així com França ho va fer fins al seu mínim de setze mesos i és a l'últim lloc de la classificació (52,5 punts). Únicament Irlanda (56,6 punts) i Itàlia (53,3 punts) van mostrar millors puntuacions, mentre que l'aspecte d'Espanya (53,4 punts) es va mantenir estable enfront la del maig.

En conjunt, tant els nivells de producció com de noves comandes han retrocedit des de principis d'any. De fet, els ritmes d'expansió de la indústria i de nous negocis el juny han estat els mínims de novembre i agost de 2016 respectivament. Com a resultat, l'impacte sobre l'optimisme dels empresaris va caure a nivells de fa dos anys i mig.

En termes comercials, les dades d'exportacions van ser de nou febles i molt per sota de les dades de gener tot i repuntar-se lleugerament el maig. Els principals exportadors van mostrar un mes més la seva preocupació pels potencials perills que les polítiques proteccionistes podrien tenir sobre els seus negocis. Malgrat tot, Holanda i Grècia van millorar les seves xifres de maig en termes comercials. En contraposició, el ritme d'expansió d'Alemanya, Irlanda i Espanya es va moderar durant el sisè mes de l'any.

La capacitat de creació d'ocupació del sector va tornar a repuntar el juny, especialment a Alemanya, Itàlia i Irlanda. Les restriccions sobre la producció van tornar a motivar les empreses a sortir al mercat laboral, però, el ritme de creixement de l'ocupació es va relaxar a nivells de fa 22 mesos.

El cost de producció va ascendir a màxims dels últims quatre mesos, mentre que el temps de lliurament de proveïdors va tornar a estendre. En contraposició, la inflació dels preus de venda va tocar un mínim de nou mesos, però va continuar mostrant certa robustesa.

Font: IHS Markit
contador