La facturació del comerç electrònic supera els 7.700 milions euros al tercer trimestre de 2017

El volum trimestral suposa un creixement del 26% enfront del mateix trimestre de l'any anterior

  • Els sectors d'activitat amb majors ingressos han estat les agències de viatges i operadors turístics
  • Segons les dades del CNMC, s'han registrat més de 126 milions de transaccions durant el trimestre
Bolsamanía
Bolsamania | 06 abr, 2018 14:13
comercio online teclado

El creixement del comerç a través d'Internet no deixa de créixer. Per vuitè mes consecutiu creix la xifra de facturació trimestral a Espanya. Amb més de 126 milions de transaccions durant el tercer trimestre de l'any 2017, el negoci online es consolida com un sector en auge amb taxes de creixement interanuals durant els últims trimestres superiors al 20%.

La facturació del comerç electrònic a Espanya ha augmentat durant el tercer trimestre del 2017 un 26,2% interanual fins a arribar als 7.785.000 d'euros, segons les últimes dades sobre comerç electrònic fets públics per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). No només creix la facturació, sinó també el nombre de transaccions. Durant el tercer trimestre del 2017 es van incrementar en un 29,6% fins als 126 milions.

El transport terrestre de viatgers lidera el rànquing per compravendes (6,8%)

El transport terrestre de viatgers lidera el rànquing per compravendes (6,8%), seguit de la venda de discos, llibres, diaris i articles de papereria que arriben al 6,7%. Completa podi els jocs d'atzar i les cases d'apostes amb el 5,8% de la facturació total. Màrqueting, moda, transports i electrònica completen la cistella de la compra preferida pels clients virtuals de les botigues en línia.

Pel que fa a la segmentació geogràfica, les webs de comerç electrònic a Espanya s'han emportat el 55,1% dels ingressos durant el tercer trimestre del 2017. El 44,9% de restant es correspon amb compres amb origen a Espanya fetes per pàgines de comerç electrònic en altres països.

ESPANYA TAMBÉ EXPORTA EN INTERNET

El saldo net exterior (la diferència entre el que es compra des de l'estranger a llocs webs espanyols i el que es compra des d'Espanya a l'estranger) dona un dèficit de 2.182 milions d'euros. Per nombre de transaccions, el 42,3% de les compravendes es registren en webs espanyoles i el 57,7% en webs de l'estranger. El volum de negoci de les transaccions amb origen a Espanya i dirigides cap a l'exterior ha estat de 3.498 milions d'euros, un 32,8% més que durant el tercer trimestre de l'any anterior. El 92,4% de les compres des d'Espanya cap a l'exterior es dirigeixen a la Unió Europea, seguides dels Estats Units (2,8%).

Les branques d'activitat amb més volum de negoci des d'Espanya cap a l'exterior són el transport aeri (un 10,7%), les peces de vestir (6,3%) i els hotels i allotjaments similars (un 5,9%). Per la seva banda, les vendes des de webs espanyoles cap a l'exterior s'han situat en una facturació de 1.316 milions d'euros, un 33,9% més que durant el tercer trimestre de l'any anterior. El 68,6% de les compres des de l'exterior prové de la Unió Europea. Així mateix, les àrees d'activitat relacionades amb el sector turístic (que agrupa les agències de viatges, transport aeri, transport terrestre, lloguer d'automòbils i els hotels) acaparen el 67,8% de les compres que des de l'estranger es fan en webs de comerç electrònic espanyoles.

Els ingressos de comerç electrònic dins d'Espanya (compres fetes a Espanya a webs espanyoles) han augmentat un 16,5% interanual fins als 2.971 milions d'euros. El sector turístic suposa el 34,9% de la facturació dins d'Espanya, seguit dels espectacles artístics, esportius i recreatius (6,3%), l'administració pública, impostos i seguretat social (6,0%) i les peces de vestir (4,4%).

contador