La Duma russa aprova una amnistia fiscal per afavorir la repatriació de capitals

Dins un paquet de lleis econòmiques dissenyat per contrarestar les sancions imposades

Bolsamanía
Bolsamania | 04 mar, 2022 13:06 - Actualitzat: 13:06
ep bandera de rusia en una imagen de archivo
FLICKR / JUAN LUIS GUERRA - Archivo

La Duma Estatal de Rússia va aprovar en segona lectura i en general un paquet de lleis econòmiques dissenyat per contrarestar les sancions imposades contra Rússia, segons informa l'agència de notícies Interfax. Entre elles hi havia una amnistia fiscal per regularitzar els capitals no declarats a l'estranger.

Estarà en vigor des del proper 14 de març i fins al 28 de febrer de 2023, però serà aplicable a actes comesos abans de l'1 de gener de 2022.

Segons s'explica, una altra de les lleis permet a les empreses fer recompres el 2022 segons un esquema simplificat i habilita els accionistes a modificar les propostes de candidats als directoris de les societats anònimes.

A més, el Banc de Rússia té permís el 2022 suspendre les operacions i transaccions de tots els bancs russos i institucions financeres no creditícies per fins a sis mesos. El regulador també està facultat per establir ràtios de risc individuals i els bancs russos podran introduir vacances creditícies per a prestataris minoristes fins al 30 de setembre del 2022.

També s'introdueix una moratòria fins al 31 de desembre del 2022 per a les auditories programades de petites i mitjanes empreses i fins al 31 de desembre del 2024 per a les empreses de TI.

El govern té dret a determinar el procediment per treballar amb els comptes de dipòsit en garantia dels ciutadans a la construcció de capital compartit.

La llei del govern va ser presentada a la Duma de l'Estat dijous a la nit i ha passat la primera lectura a una reunió plenària aquest divendres.

contador