La desocupació del Regne Unit puja al 4% el maig, el nivell més alt des del gener del 2022

El nombre de persones que sol·liciten prestacions per desocupació va augmentar en 25.700 el juny

Irene Hernández
Bolsamania | 11 jul, 2023 18:04
empresaria office hiring employment services business

La desocupació del Regne Unit puja al 4% al maig, el nivell més alt des del gener del 2022, segons la taxa ILO publicada per l'Oficina Nacional d'Estadístiques (ONS). La dada se situa, a més a més, per sobre de les previsions.

Mentrestant, el nombre de persones que van sol·licitar el juny el cobrament de prestacions per desocupació va augmentar en 25.700, enfront de la caiguda de 22.500 persones del mes anterior.

D'altra banda, els guanys de mitjana, incloent-hi les bonificacions, van créixer un 6,9% fins al maig. Excloent-ne els bons, els guanys van augmentar un 7,3%.

"Els senyals que el mercat laboral s'està relaxant ràpidament reforcen el cas perquè el Banc d'Anglaterra aviat aturi el cicle d'augment de tipus d'interès", comenten els analistes de Pantheon Macroeconomics. Creuen que, "per ara, els salaris segueixen augmentant massa ràpid perquè els toleri de manera contínua".

"Una forta caiguda en la inflació a la segona meitat d'aquest any, gràcies a la caiguda dels preus de l'energia i l'estabilització dels preus dels béns, també ajudarà a frenar el creixement dels salaris el proper any. En conseqüència, seguim pensant que l'organisme augmentarà la taxa bancària en 25 punts bàsics en les dues pròximes reunions i després s'aturarà allà", afegeixen.

Per part seva, els experts d'ING consideren que les últimes dades salarials del Regne Unit "suposen un cop dur per al Banc d'Anglaterra en la seva batalla contra l'alta inflació". Assenyalen també que, "si hi ha una petita bona notícia, és que hi ha més senyals que la crisi d'escassetat de treballadors al Regne Unit s'està tornant menys aguda. El nombre de persones inactives (ni ocupades ni a la recerca activa d'ocupació) ha seguit descendint".

contador