La confiança de l'inversor a la zona de l'euro cau al maig per les pitjors expectatives

L'índex Sentix baixa al cinquè mes fins a -13,1 enfront dels -8,7 registrats a l'abril

Irene Hernández
Bolsamania | 08 mai, 2023 18:34
inversorcb3t

La caiguda a l'índex d'expectatives ha tirat a la baixa de la confiança de l'inversor de la zona euro, que al maig baixa a -13,1 enfront dels -8,7 d'abril, segons l'índex Sentix, cosa que representa el pitjor resultat des del gener. A més, l'indicador es mou a terreny negatiu des del març del 2022, de manera que ja acumula 15 mesos.

"Esborrant totes les esperances d'una reactivació econòmica després de l'esclat de la guerra a Ucraïna", l'indicador d'expectatives cau a -19 al març des de -13 a l'abril, el nivell més baix des del desembre del 2022. "La recuperació econòmica, que es construeix sobre peus de fang, comença així a trontollar-se", afirmen des de Sentix.

Per la seva banda, els analistes de Pantheon Macroeconomics consideren que “això és una mica exagerat, però certament veiem riscos inclinats a la baixa per als mercats financers de la zona de l'euro i el sentiment durant els propers tres mesos a mesura que el creixement es manté feble i la política monetària s'endureix encara més”.

A Sentix matisen que "no hi ha dubte que l'economia de la zona de l'euro ha trampejat els mesos d'hivern millor del que s'esperava. Tot i això, continuen existint riscos significatius a causa de la possible escassetat d'energia".

L'índex sobre la situació actual també va caure, fins a -7 al maig des de -4,3 a l'abril.

"Si bé és possible que el ressorgiment recent en algunes parts del sector de serveis pugui mantenir les enquestes d'activitat com els PMI en una millor base, els resultats de Sentix d'avui coincideixen amb les nostres previsions moderades per a l'economia de la zona de l'euro el 2023 i 2024", creuen els experts d'Oxford Economics.

contador