El pacte aconseguit amb CCOO i UGT suposa un augment del 4% el 2023 i del 3% el 2024 i 2025
Unanimitat a la CEOE i Cepime perquè el pacte amb els sindicats per apujar els sous durant els propers anys tiri endavant. L'acord aconseguit amb CCOO i UGT suposa un augment salarial del 4% el 2023 i del 3% el 2024 i el 2025.
"Durant la reunió extraordinària dels òrgans de govern d'aquest dilluns, 8 de maig, CEOE i Cepime han donat el vistiplau per unanimitat a l'esborrany d'acord aconseguit en les darreres hores amb els sindicats CCOO i UGT per desenvolupar el V Acord per al Ocupació i la Negociació Col·lectiva (AENC)”, assenyala l'organització en un comunicat.
Per part seva, el president de l'Associació de Treballadors Autònoms (ATA) i vicepresident de CEOE, Lorenzo Amor, ha afirmat que es tracta d'"un acord que donarà estabilitat a autònoms, empreses i treballadors i que garantirà la pau social l'any que ve".
A la pujada plantejada de 10% en tres anys s'hi afegeix un augment addicional de l'1% en cas que la inflació se situï per sobre de la pujada pactada per a cada any (4%, 3% i 3%).
Pel que fa als sindicats, la Comissió Executiva d'UGT, reunida aquest dilluns, també ha aprovat per unanimitat l'acord assegurant que “és un punt de partida que permetrà un repartiment de la riquesa més equitatiu”, mentre que el Comitè Confederal CCOO mantindrà una trobada aquest dimarts per estudiar la seva ratificació.
"En un pacte d'aquestes característiques els interlocutors socials estem a l'alçada del que requereix el nostre país, donant estabilitat a les relacions laborals d'Espanya en moments d'incertesa i garantint la pau social a través d'un millor repartiment de la riquesa", destaca en un comunicat UGT.
Va ser divendres passat quan els agents socials es van reunir per ultimar el que serà el cinquè d'aquests acords. En aquesta trobada les dues parts van acordar posicions. Però cal recordar que les negociacions feia temps que estaven aparcades, en concret des del maig del 2022, ja que la CEOE es negava a aplicar una clàusula de revisió salarial lligada a l'Índex de Preus de Consum (IPC), cosa que reclamaven per part dels sindicats.
Cal assenyalar que l'AENC es tracta d'una guia, per la qual cosa no és de compliment obligat.