L'entitat assegura que la situació ofereix oportunitats d'inversió en segments de valor
Julius Baer pronostica que el creixement de l'economia espanyola serà del 4% aquest any, després de la caiguda de l'11,8% del PIB el 2020, motivada pel manteniment de les restriccions fins que un percentatge majoritari de la població estigui vacunat, cosa que encara afectarà a la despesa dels consumidors i al turisme.
"La segona onada de la pandèmia ens ha portat a ser una mica més cauts respecte a les nostres previsions de creixement per al 2020 i 2021, tot i el fort rebot que es va veure durant el tercer trimestre", explica la responsable de gestió de carteres per a Iberia, Almudena Benedit.
Espanya ha estat un dels països europeus més afectats per la pandèmia pel pes del sector turístic. Per Benedit, la recuperació de l'arribada de turistes trigarà "més del que inicialment s'esperava" davant el recent increment de nombre de contagis de la Covid-19, tot i l'arribada de la vacuna.
Així mateix, el banc privat suís ha alertat del "significatiu deteriorament fiscal" del país, amb un augment del dèficit pressupostari el 2020 per sobre de l'12% del PIB, així com un important increment del deute. Estima que gran part dels 140.000 milions d'euros del pla de Recuperació Europeu que rebrà Espanya al llarg dels propers cinc anys es canalitzi a través d'una major despesa del Govern i inversions.
Pel que fa a la inflació, la seva estimació per al 2020 és de -0,4% en l'economia espanyola, tot i que s'espera una pujada de preus per a aquest any de fins al 0,8%.
OPORTUNITATS D'INVERSIÓ
D'altra banda, des d'un punt de vista d'inversió, la companyia assenyala que el moment actual "ofereix moltes oportunitats en els segments value (de valor)". "Tàcticament alguns valors espanyols molt penalitzats podrien veure beneficiats per una recuperació dels beneficis empresarials davant una eventual tornada a la normalitat", assegura la responsable de gestió de carteres de Julius Baer per a Iberia.
Tot i que a llarg termini recomana la inversió en creixement i innovació, per exemple en salut, ciències de la vida i la indústria de dades, Benedit apunta que aquest any ofereix oportunitats als segments més sensibles al cicle econòmic.