Jefferies veu en Cellnex la millor empresa de torres de telecomunicacions d'Europa

Els analistes de l'entitat bancària creuen que l'estratègia adoptada per Cellnex durant els últims mesos la col·loca com la líder del sector

  • Puja el preu objectiu fins als 26 euros
  • Jefferies recomana a Cellnex apostar pel 5G
Carlos R. Cózar
Bolsamania | 24 gen, 2018 12:46
cellnex portada buena

Jefferies ha manifestat que l'empresa de telecomunicacions espanyola, Cellnex, es posiciona com a líder d'Europa al seu sector i n’eleva el preu objectiu fins als 26 euros. Per això, els analistes recomanen tenir en cartera les accions de la companyia.

Cellnex
36,320
  • 0,47%0,17
  • Max: 36,77
  • Min: 36,32
  • Volume: -
  • MM 200 : 33,55
17:35 26/09/24

"Cellnex segueix sent la nostra principal opció en empreses de torres de telecomunicacions, de manera que reiterem la nostra convicció per ella". Les previsions que li atorguen els analistes són favorables i esperen un increment d'ingressos i d'EBITDA d'entre un 4% i un 7%. L'estudi detallat de Cellnex ha possibilitat que els analistes pugin el preu objectiu fins als 26 euros per acció, xifra que es tradueix en un potencial alcista del 16%. Durant la sessió d'aquest dimecres, la companyia puja un 0,22% al parquet i el seu preu ascendeix als 22,86 euros. Aquestes raons són suficients perquè Jefferies aconselli als inversors "comprar accions de l'empresa espanyola".

Els analistes valoren positivament l’"estratègia dòmino de la companyia". Aquesta política pretén fer "petites fusions i adquisicions amb operadors de xarxes mòbils amb visió per al futur". La política amb la qual actua Cellnex, segons indiquen els analistes, podria portar la companyia espanyola a controlar "el 25% de la quota de mercat".

Segons els analistes, el mercat de les torres de telecomunicacions requereix de "fusions i acords entre empreses" a causa de l’any important que espera. Per això, Jefferies aplaudeix les "adquisicions que Cellnex ha realitzat, així com els acords assolits en els diferents països en els quals opera amb empreses com Telefónica a Espanya o amb Wind a Itàlia, així com altres acords amb Orange o Vodafone". Les vendes de la companyia són motiu de bones paraules per als experts, com és el cas de les vendes que la companyia espanyola ha fet a França.

EL 5G I ITÀLIA, CLAUS PER A LA CONSOLIDCACIÓN

El 2018 s'ha presentat com una oportunitat perfecta per ser el líder al seu sector, segons expliquen els analistes de Jefferies. Hi ha dos factors que seran determinants per Cellnex i que proporcionaran vents de cua de cara als següents mesos.

El primer d'ells és el 5G. Els analistes consideren que el nou ample de banda encara ha d'esperar. No obstant això considera que Cellnex podria tenir la seva gran oportunitat. "Seguim sent escèptics sobre la rellevància comercial del 5G i la implicació de les 'telecos' quan encara no han guanyat molts diners a l'últim cicle. Malgrat això, Cellnex, si troba el Sant Grial, podria promoure simultàniament la inversió i la competència. No tenim dubtes que el 5G serà el gran catalitzador de les inversions, però de moment, en el curt termini, les empreses han d'esperar", puntualitzen.

L'altra gran oportunitat per Cellnex, segons indica Jefferies, és Itàlia. A causa de la migració al bàndol d'ampla que està realitzant el país transalpí "no provocarà riscos per a les empreses implicades" de manera que la companyia espanyola podrà "obtenir beneficis de cara a 2018".

contador