IAG guanya 151 milions fins al març, un 10,1% menys

Europa Press | 05 mai, 2017 09:21
ep iag 20170321093403
IAGEUROPA PRESS

MADRID, 5 (EUROPA PRESS)

El hòlding IAG, que engloba Iberia, British Airways (BA), Vueling i Aer Lingus, va registrar un benefici de 151 milions d'euros durant el primer trimestre d'aquest any, la qual cosa suposa un descens del 10,1% respecte al mateix període del 2016.

El benefici de les operacions es va situar en 170 milions d'euros, un 9,7% més que en el primer trimestre del 2016, segons ha informat aquest divendres la companyia, els ingressos totals de la qual van caure un 2,8%, fins als 4.934 milions d'euros.

"Hem registrat un benefici de les operacions de 170 milions d'euros abans de partides excepcionals, i hem superat així els 155 milions d'euros de l'any anterior. Aquesta xifra suposa un nou rècord per als resultats del primer trimestre, que tradicionalment és el més feble, amb una tendència de millora dels ingressos unitaris de passatge continuada", ha destacat el conseller delegat de IAG, Willie Walsh.

Així mateix, ha assenyalat que l'impacte del canvi de divises va ser de 32 milions d'euros en el trimestre, per la conversió dels beneficis en lliures esterlines a euros.

Al març, la companyia va llançar LEVEL, la seva nova operació de baix cost de llarg radi, que començarà a volar des de Barcelona a Los Angeles, San Francisco, Punta Cana i Buenos Aires al juny. "Podem parlar d'un gran èxit, ja que les vendes estan superant àmpliament les previsions", ha assenyalat.

Als nivells actuals del preu del combustible i tipus de canvi, IAG espera generar aquest any una millora en el benefici de les operacions respecte a l'any anterior.

El grup espera que en el segon trimestre els ingressos unitaris de passatge (ingressos de passatge/AKO) mostrin un increment pel que fa a l'any anterior a tipus de canvi constants.

contador