Hochtief (ACS) preveu concloure la presa d'Abertis en el tercer trimestre de l'any

Europa Press | 03 mai, 2018 12:03
ep hochtief
HochtiefHOCHTIEF - Archivo

ESSEN (ALEMANYA), 3 (EUROPA PRESS)

Hochtief, filial alemanya d'ACS, preveu concloure la presa d'Abertis a través de l'OPA conjunta amb Atlantia en el tercer trimestre de l'any, segons ha indicat el seu conseller delegat, Marcelino Fernández Verdes.

"Un cop que el proper 8 de maig conclogui el termini d'acceptació, l'OPA es liquidarà a mitjans de maig i l'operació conclourà en el tercer trimestre", ha indicat durant la seva intervenció davant la junta general d'accionistes de Hochtief.

"Aquesta operació incrementarà significativament els beneficis, el cash flow (la generació de caixa) i els dividends de Hochtief de manera sostinguda", ha assegurat Fernández Verdes.

El primer executiu de Hochtief ha recordat que aquesta companyia alemanya és la companyia encarregada de llançar l'OPA sobre Abertis en virtut de l'acord que ACS i Atlantia van assolir a mitjans del passat mes de març per deixar de banda la 'batalla' d'ofertes i prendre conjuntament el grup de concessions.

Així mateix, ha remarcat que un cop la constructora germana prengui el control d'Abertis la traspassarà a una societat conjunta, en la qual Hochtief tindrà un 20% del capital més una acció, ACS un altre 30% i Atlantia el 50% restant.

Els tres socis capitalitzaran aquesta societat a través de la qual controlaran i gestionaran Abertis amb l'aportació conjunta de 7.000 milions. La resta de l'import de la transacció fins als 18.200 milions que suposa que es finançarà amb un conjunt d'"uns 27 bancs internacionals", ha subratllat.

Pel que fa a l'import que injecten els socis, Hochtief aportarà 1.400 milions, "provinents de recursos propis i l'anunciada ampliació de capital que subscriurà ACS", ha detallat.

Fernández Verdes ha informat així mateix als socis que, després d'aquesta ampliació, ACS vendrà Atlantia un 24% del capital de la constructora alemanya, si bé ha garantit que el grup que presideix Florentino Pérez mantindrà més del 50% del capital de la companyia.

contador