Guindos (BCE): si mantenim els tipus prou alts s'arribarà a l'objectiu d'inflació

Creu que el creixement econòmic durant els propers mesos serà feble

Bolsamanía
Bolsamania | 22 set, 2023 18:13
ep archivo   luis de guindos vicepresidente del banco central europeo en un acto en madrid
Cézaro De Luca - Europa Press - Archivo

El vicepresident del Banc Central Europeu (BCE), Luis de Guindos, creu que "si mantenim els tipus d'interès en aquest nivell durant un temps suficient, tenint en compte la incertesa que existeix, ajudarà de manera substancial que, dins del període de projecció, s'assoleixi l'objectiu d'inflació del 2%".

Així ho ha assenyalat durant una trobada organitzada per Kreab, en què, a més, ha afirmat que la taxa d'inflació general de la zona euro "ha baixat molt", però la qüestió fonamental és que encara "queda prou" per arribar a l'objectiu. I és que considera que els factors que històricament han pressionat a la baixa els preus, en el futur "segurament no es podran reproduir i fins i tot s'invertiran".

De Guindos ha reconegut que el creixement econòmic durant els propers mesos serà feble, per la qual cosa ho ha assenyalat com un dels riscos a la baixa en un "entorn de desacceleració econòmica". Així, ha tornat a assegurar que des del BCE es vigilarà "en detall" l'evolució de les dades que vagin sortint.

Pel que fa a la política monetària, el vicepresident de l'organisme ha comentat que el missatge enviat que és que el BCE està "plenament compromès" amb l'objectiu del 2%, però que per això cal coordinar la política monetària i la fiscal.

Precisament, ha apuntat que, segons la seva opinió, la política fiscal "corre el risc de ser més expansiva del que caldria".

contador