Goldman Sachs preveu que la Fed apujarà els tipus d'interès quatre vegades el 2022

"Continuem veient pujades al març, juny i setembre, i ara hem afegit una alça al desembre"

Bolsamanía
Bolsamania | 10 gen, 2022 12:00
etats unis la fed pourrait devoir relever ses taux plus tot que prevu

Goldman Sachs preveu que la Reserva Federal dels EUA (Fed) apujarà els tipus d'interès quatre vegades el 2022. "Continuem veient pujades de taxes al març, juny i setembre, i ara hem afegit una alça al desembre", asseguren els analistes del banc .

Els funcionaris de la Fed van apuntar a l'últim Comitè de Mercat Obert (FOMC, per les sigles en anglès) que una pujada de tipus anticipada a un ritme més gran estaria justificada per la situació de l'economia, el mercat de treball i, en concret, la inflació. Aquestes condicions, juntament amb un balanç més ampli que suprimeixen els costos d'endeutament a més llarg termini, "podrien justificar un ritme potencialment més ràpid de normalització de la taxa de política", segons les actes.

De fet, des de Goldman Sachs assenyalen que la inflació es mantindrà "probablement encara molt per sobre de la meta en aquell moment".

La reunió no va acabar amb cap decisió sobre quan començarà la reducció del balanç, si bé les actes esmenten que es podria produir al llarg del 2022. Segons un informe, recollit per Bloomberg, Goldman Sachs creu que l'organisme començarà el procés de liquidació del balanç al juliol, si no, abans.

contador