Gestha suggereix als afectats per un ERTO que demanin més retenció de l'IRPF per evitar "esglais"

El mínim que obliga a fer la declaració es redueix fins als 14.000 euros anuals si hi ha ERTO

Bolsamanía
Europa Press | 26 ago, 2020 17:20 - Actualitzat: 17:21
ep un trabajador de la oficina de la agencia tributaria
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Els Tècnics del Ministeri d'Hisenda (Gestha) han aconsellant aquest dimecres als treballadors afectats per un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) que sol·licitin al Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) o a les seves empreses que apliquin una retenció de l'IRPF més alta per a evitar "esglais" a la pròxima declaració de la renda. Amb dos pagadors, el mínim que obliga a fer la declaració es redueix de 22.000 als 14.000 euros anuals

D'aquesta manera, precisen, el pagament seria el mateix, però com més gran sigui la retenció mensual, menor serà el possible impacte que tindrà el cobrament de la prestació de l'ERTO a la propera declaració de la renda.

El sindicat ha explicat que les persones afectades per un ERTO tindran aquest any dos pagadors: la seva empresa i el SEPE, per la qual cosa l'obligatorietat de fer la declaració es redueix des dels 22.000 als 14.000 euros anuals. "Donada l'escassa o nul·la retenció aplicada a les prestacions públiques (de l'ERTO), la càrrega tributària es traslladarà a la declaració de la renda de 2020", avisa.

Per això, els tècnics d'Hisenda aconsellen als afectats demanar al SEPE, pagador de la prestació de l'ERTO, que retingui l'IRPF o a l'empresa que faci ajustos en la retenció.

En tot cas, el resultat variarà en funció de les circumstàncies de cada treballador i el cobrament dels ERTO afectarà fonamentalment qui tingui una percepció més elevada.

contador