Segons l'acta publicada després de la reunió del Comitè de Política Monetària 'existeixen senyals preliminars que les expectatives de les famílies i empreses s'han vist afectades'
El Banc d'Anglaterra ja ha advertit de les conseqüències del Brexit. Segons l'acta publicada després de la reunió del Comitè de Política Monetària 'existeixen senyals preliminars que les expectatives de les famílies i empreses s'han vist afectades'. Aquesta situació ha provocat 'fortes caigudes en alguns indicadors de confiança d'empresaris i consumidors'.
Així mateix, en aquest document s'exposa que les 'enquestes i contactes d'agents del Banc d'Anglaterra suggereixen que alguns negocis estan començant a retardar inversions i posposant contractacions'. I a tot això se suma que el mercat immobiliari està sofrint un 'debilitament significatiu en la seva activitat'. Per tant, la conclusió del BoE és que 'els indicadors mostren que és probable que l'activitat econòmica s'afebleixi en el curt termini'.
D'aquesta manera, l'organisme confirma que s'estan començant a complir molts dels advertiments que tant el Banc d'Anglaterra, com el Fons Monetari Internacional (FMI), la Unió Europea (UE), innombrables companyies d'anàlisis i, fins i tot, les agències de valoració van realitzar sobre el referèndum.
ES MANTENEN ELS TIPUS
No obstant això, aquest context no ha suposat la rebaixa de tipus d'interès que s'esperava. La previsió era que passessin del 0,5% al 0,25%, però el Comitè va decidir que la millor opció era mantenir-lo i esperar fins a l’agost.
Per a principis de mes, llavors, el màxim responsable de la política monetària del Regne Unit publicarà el primer informe trimestral d'inflació i previsions de creixement després del referèndum. Per a aquests dies, amb més dades a la mà, l'organisme decidirà.
Segons la visió de la gestora britànica M&G, el BoE 'baixarà els tipus en la seva reunió d'agost i també podria incloure la compra de bons corporatius en el marc d'un programa de relaxació quantitativa més ampli'. El banc central podria engegar o, fins i tot, elevar la quantia del programa de compra d'actius que afirma tenir preparat i que actualment ascendeix a 375.000 milions de lliures, uns 446.000 milions d'euros, explica El Mundo.
En aquesta presa de decisions influirà la cotització de la lliura, que va repuntar amb força després que es conegués la decisió del Banc d'Anglaterra.