Esdeveniment clau a la Xina aquest dimarts: el mercat espera amb interès els estímuls fiscals

Les borses tornen a obrir demà després d'una setmana tancades per festiu

Nieves Amigo
Bolsamania | 07 oct, 2024 15:51
chinacbbolsaestrecho1

Totes les mirades estaran posades aquest dimarts sobre la conferència de premsa de la Comissió Nacional de Desenvolupament i Reforma (NDRC, per les sigles en anglès) de la Xina, durant la qual les autoritats probablement revelaran més detalls sobre possibles estímuls fiscals.

"Si el resultat compleix les expectatives del mercat, serà crític per determinar si les borses xineses poden continuar pujant", afirma Richard Tang, analista per a Àsia de Julius Baer.

La Comissió Nacional de Desenvolupament i Reforma de la Xina és un organisme governamental responsable de formular i coordinar polítiques de desenvolupament econòmic i social al país. El que pugui dir demà és clau després que el Banc Popular de la Xina (PBoC) anunciés estímuls econòmics el 24 de setembre passat i que els analistes hagin manifestat que, encara que és un paquet de mesures potent, continuen sent necessàries mesures fiscals.

Les borses xineses han estat tancades tota la setmana passada per festiu i tornen aquest dimarts a operar amb normalitat. El que passi durant aquesta conferència serà determinant per veure si estenen les alces que van començar amb els estímuls del PBoC.

El tema de la conferència de l'NDRB és "implementació sistemàtica d'un paquet de polítiques incrementals, promoció sòlida de la tendència ascendent de l'economia i millora estructural, i millora sostinguda en la tendència de desenvolupament". L'expert de Julius Baer subratlla que aquesta és una reunió “molt esperada”, ja que els inversors han anat augmentant gradualment les seves expectatives sobre les properes polítiques fiscals.

"Les nostres converses recents suggereixen que els inversors poden estar esperant un paquet d'estímul fiscal d'una mida d'entre 2 i 3 bilions de iens, encara que la informació publicada per Bloomberg divendres pot haver elevat les expectatives molt més", diu Richard Tang. "El mercat ha incorporat expectatives d'algun tipus de subsidis en efectiu per als desafavorits i/o vals de consum, polítiques per ajudar a alleujar els desafiaments de finançament dels governs locals, almenys temporalment, i més polítiques per abordar el problema de l'inventari d'habitatges".

contador