Escrivà rectifica l'"ajust" a la pensió dels 'baby boomers': és "una cosa que està per definir"

El ministre va dir que els nascuts entre 1950 i 1970 patirien un ajust moderat en la seva pensió

Irene Hernández
Bolsamania | 02 jul, 2021 13:49
ep el ministro de inclusion seguridad social y migraciones jose luis escriva comparece en una rueda
EUROPA PRESS/R.Rubio.POOL - Europa Press

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha rectificat les seves paraules sobre les pensions dels 'baby boomers': "Cal donar certesa i ahir no vaig tenir el millor dia i no vaig transmetre aquesta certesa en parlar d'alguna cosa que encara està per definir".

Així ha matisat el ministre aquest divendres després de ser preguntat pel tema durant la roda de premsa de presentació de les dades de l'atur. Reconeix que es "van entendre malament" les seves "reflexions en veu alta". A més, ha assenyalat que l'important per a tots els pensionistes actuals i futurs és que s'ha garantit la revaloració de les pensions d'acord amb l'IPC. "És el principal element i que es derogarà un factor de sostenibilitat permanent que anava a afectar a tots els pensionistes", ha afegit.

Cal recordar que Escrivà assegurava aquest dijous que el nou mecanisme d'equitat intergeneracional, que substituirà el factor de sostenibilitat, produirà un "ajust moderat" sobre la pensió dels anomenats 'baby boomers', és a dir, els nascuts entre el 1950 i el 1970.

Unes declaracions que el ministre s'ha vist obligat a aclarir també després d'haver signat amb els agents socials el primer acord de reforma de les pensions des de 2011. Després d'escoltar les seves paraules, tant CEOE com Cepime van sortir a aclarir que això no estava en aquest acord i a mostrar la seva profunda discrepància.

"Davant la confusió generada per les desafortunades declaracions realitzades pel ministre Escrivà en relació amb la configuració de la pensió de la generació del 'baby boom', el mateix dia en què es produïa la signatura de l'acord relatiu a la primera part de la reforma de les pensions, CEOE i CEPYME volen aclarir que aquesta pretensió no forma part de l'acord assolit ni es comparteix. La definició del nou factor de sostenibilitat, en substitució de l'actual, que ha quedat supeditada a una futura negociació, ha de sustentar-se en l'equitat i la solidaritat intergeneracional evitant, en tot cas, que recaigui només sobre algunes generacions la sostenibilitat de sistema", aclareixen en un comunicat.

contador