Escrivà anuncia una taxa per rescindir contractes en caps de setmana per no pagar cotitzacions

Xifra el cost dels ERTO en 30.000 milions

Bolsamanía
Europa Press | 14 des, 2020 14:54
ep el ministro de inclusion seguridad social y migraciones jose luis escriva
Eduardo Parra - Europa Press

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha anunciat aquest dilluns que el Govern està estudiant introduir una taxa, a manera de penalització, per a aquelles empreses que donen de baixa els contractes dels seus treballadors durant els caps de setmana per tornar-los a donar d'alta dilluns amb l'objectiu d'estalviar-se el pagament de cotitzacions a la Seguretat Social.

Durant la seva intervenció en un esmorzar en línia de Nova Economia Fòrum, Escrivà ha subratllat que es tracta d'una pràctica "intolerable", que també es realitza durant els mesos d'estiu, "que no ha d'acceptar-se i que clarament es penalitzarà".

"Anem a establir una taxa per les baixes de contractes. Estem estudiant-ho", ha assenyalat el ministre, que ha explicat que el sistema actual, que permet donar d'alta i de baixa contractes de manera àgil, està possibilitant aquests usos "no acceptables", que tenen associada una pèrdua de protecció als treballadors en no pagar-se les cotitzacions corresponents als caps de setmana.

COST DELS ERTO: 30.000 MILIONS

D'altra banda, Escrivà ha afirmat que tot l'esquema dels Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) posat en marxa per pal·liar els efectes de la pandèmia tindrà un cost aquest any de 30.000 milions d'euros, i no ha volgut xifrar la despesa que aquest mecanisme suposarà el 2021 perquè dependrà de molts factors, entre ells per quant de temps es prolonguen els ERTO un cop finalitza la seva actual vigència, que arriba fins al pròxim 31 de gener.

En tot cas, ha assenyalat que al gener es tornarà a discutir amb els agents socials sobre el marc dels ERTO i la seva possible extensió, moment en què ja es podran tenir en compte, a més, algunes dades sobre les vacunes contra el coronavirus.

Sobre el pla per ajudar l'hostaleria en què treballa el Govern, el ministre no ha volgut entrar en molts detalls, però sí que ha avançat que contindrà mesures fiscals i exoneracions en el pagament de quotes a la Seguretat Social.

contador