Es trenca la negociació entre el govern de França i les refineries per la vaga

Al voltant del 30% de les estacions de servei no tenen combustibles o n'estan escassos

Bolsamanía
Bolsamania | 14 oct, 2022 12:06
trabajadores-refineria-petroleo
Reuters

Es donen per trencades les negociacions entre el govern de França i les refineries del país després de dies de vaga del personal que ha provocat problemes de proveïment de carburant. Al voltant del 30% de les estacions de servei no tenen combustibles o n'estan escassos. A més, ha forçat el tancament de diverses benzineres. Els sindicats exigeixen que els treballadors rebin augments salarials.

Fa uns dies, el president francès, Emmanuel Macron, assegurava que la situació a les benzineres tornaria a la normalitat durant la setmana que ve. Però després d'estancar-se les negociacions cal veure si la solució és a prop o no. Tot i això, Macron ha insistit que cal deixar que la negociació entre les empreses petrolieres i els sindicats permetin posar fi al conflicte.

Això sí, "si el diàleg social no en dona resultats", es recorrerà de manera més extensa a la mobilització forçada del personal, ha assegurat. I és que les autoritats franceses ja han enviat notificacions administratives per forçar la tornada a la feina d'alguns treballadors del sector energètic.

Els treballadors en vaga retreuen empreses com TotalEnergies i ExxonMobil que no comparteixin els beneficis registrats per la pujada dels preus del combustible que ha comportat la guerra a Ucraïna i reclamen una pujada salarial que compensi la pèrdua de poder adquisitiu per l'estrebada de la inflació.

El 18 d'octubre, diversos sindicats francesos han convocat "mobilitzacions i aturades" per reclamar "l'augment de salaris, pensions i mínims socials, i la millora de les condicions de vida".

contador