Asseguren que s'ha fet "al marge del diàleg social"
Nou desacord entre la patronal i el Govern de Pedro Sánchez. L'Executiu s'ha reunit aquest dimecres amb la CEOE i Cepyme per abordar l'Avantprojecte de Llei de Treball a Distància. Una trobada que s'ha saldat amb el descontentament dels empresaris, fins a tal punt que denuncien que s'ha dut a terme "al marge del diàleg social".
Tots dos organismes han emès un comunicat conjunt en el qual asseguren que el resultat de deixar de banda els interlocutors socials és "un text desequilibrat, d'enfocament erràtic, apartat de la realitat del teixit productiu".
L'objectiu que persegueix el Govern és regular una nova forma de treball que s'ha establert permanentment entre nosaltres. No obstant això, els empresaris asseguren que si aquest text tira endavant "lluny de fomentar amb garanties la utilització d'aquesta manera d'organització del treball, podria desincentivar-ne la implantació a Espanya i alentir-ne la consolidació".
Tant la CEOE com Cepyme insten el Ministeri de Treball a obrir un debat sobre la regulació i reprendre la senda de la taula de diàleg. "És fonamental acordar a través del diàleg social una regulació que faciliti que el teletreball faci efectives totes les seves potencialitats".
Un treball conjunt seria la manera d'“augmentar la productivitat de les empreses, millorant al mateix temps la situació dels treballadors, la conciliació familiar, i la capacitat d'adaptació a les demandes de la nova economia”, tal com es recull a l'Acord per a la Reactivació Econòmica i l'Ocupació aconseguida la setmana passada pel Govern de la nació i els interlocutors socials.
Tirar endavant l'Avantprojecte de Llei acostaria Espanya a la resta de regulacions europees. La pandèmia mundial va activar els mecanismes de molts països del Vell Continent que aquests darrers mesos han aprovat mesures sobre aquest tema. Països com Bèlgica o Alemanya han aprovat compensacions econòmiques per a aquells treballadors que duguin a terme la seva activitat des de casa.