D'aquesta manera, sumen deu mesos d'ascensos consecutius
L'Índex General de Preus d'Exportació dels productes industrials va registrar una pujada del 2,9% el passat mes de juliol respecte al mateix mes de 2016, mentre que els preus d'importació dels esmentats productes han repuntat a un 4% durant el mateix període.
Amb la pujada experimentada el passat mes de juliol, els preus de les exportacions i de les importacions sumen deu mesos d'ascensos consecutius.
No obstant això, tant els preus d'exportació com els d'importació van moderar el seu creixement durant el setè mes de l'any, en situar-se a quatre i sis dècimes, respectivament, per sota de la taxa registrada al juny, segons dades publicades aquest dilluns per l'Institut Nacional d' Estadística (INE).
Pel que fa a la variació mensual (juliol sobre juny), els preus de les exportacions dels productes industrials van disminuir un 0,2%, mentre que els de les importacions van caure també un altre 0,2%.
Els sectors que més van influir en la desacceleració anual dels preus d'exportació van ser els béns intermedis, amb un augment del 3,7%, gairebé un punt per sota de la de juny, i els béns d'equip, els preus van augmentar un 0, 7%, quatre dècimes inferior a la del mes anterior.
Per la seva banda, els preus de l'energia van augmentar la seva variació anual gairebé dos punts fins al 14,7% per l'estabilitat dels preus de la refinació de petroli, davant del descens de l'any passat.
PREUS DE LES IMPORTACIONS
Per la seva banda, la taxa interanual dels preus de les importacions de productes industrials es va situar al 4% al juliol, sis dècimes per sota de la del mes anterior.
Pel que fa al destí econòmic dels béns, els preus dels béns intermedis van augmentar un 4,1% en taxa interanual, més d'un punt menys que al mes passat, mentre que els dels béns de consum no durador van augmentar un 0,3%, més d'un punt per sota de la de juny.
Per la seva banda, els preus de l'energia van presentar al juliol una taxa del 13%, sis dècimes superior a la registrada el mes anterior, a causa de la pujada dels preus de les coqueries i de petrolis, enfront de la baixada registrada el 2016.