Els ports espanyols superen per primera vegada els 10 milions de creueristes

El 2018 també han generat un volum de negoci de 1.255 milions d'euros

Bolsamanía
Bolsamania | 24 gen, 2019 14:17
puerto barcelona

Els ports espanyols han superat per primera vegada en la seva història els 10 milions de visitants en vaixells de creuers. D'aquesta manera, "Espanya ha aconseguit una posició privilegiada en el context mundial al sector del turisme de creuers" en situar-se com la segona potència europea en nombre de passatgers de creuer, segons ha indicat aquest dijous el Ministeri de Foment en una nota de premsa.

Així mateix, el volum de negoci generat a Espanya d'una mica més de 1.255 milions d'euros ha donat ocupació, de forma directa, indirecta i induïda, a més de 26.400 persones i representa un 10,9% del PIB del sector turístic nacional. De manera que l'aportació de la indústria del creuer és "molt important" per a l'economia espanyola, segons el Ministeri.

Diversos ports espanyols "lideren rànquings europeus i fins i tot es troben entre els primers 50 ports del món". És el cas de Barcelona, ​​els de les Illes Balears i Canàries, Màlaga, València, Cadis, Cartagena i Vigo. Per aquest emotiu, Ports de l'Estat ha destacat amb la seva presència a Fitur, la Fira Internacional de Turisme que se celebra aquests dies a Madrid, "la rellevància que el turisme de creuers i la nàutica esportiva tenen en l'economia productiva" d'Espanya.

Durant els últims 25 anys, el volum de passatgers de creuers es multiplicat per 18, en passar de poc més de 480 mil visitants el 1992, fins als esmentats 10 milions de 2018, sosté el Ministeri. Segons els experts, assegura Foment, Espanya "té encara un gran potencial de creixement". Així, factors com la desestacionalització, la diversificació de destinacions, la potenciació dels nostres ports com ports d'embarcament/desembarcament, units a l'abaratiment del transport, tant aeri com marítim, "han permès que els creuers siguin accessibles a un ampli segment de la població, amb preus molt competitius i una oferta molt variada".

CREIXEN ELS PASSATGERS DE LÍNIES REGULARS

Aquesta situació també es reprodueix en el tràfic de línies regulars, que encadena increments del nombre turistes "any rere any". L'any passat la xifra total de passatgers de línies regulars van sumar 26 milions, amb un increment superior al 4% sobre el del 2017. Tot i que el gruix d'aquestes línies es concentren en les comunicacions entre la península i el nord d'Àfrica i les connexions interinsulars, cada vegada estan guanyant més protagonisme les rutes que uneixen Espanya amb altres països europeus com Itàlia, el Regne Unit i Irlanda.

D'altra banda, els ports espanyols posen a disposició dels ciutadans la possibilitat de gaudir de les marines i zones nàutic-esportives que en el conjunt dels ports de l'Estat sumen gairebé 30.000 places d’atracament. Des del Ministeri de Foment apunten que la nàutica esportiva aporta aproximadament un 0,7% del PIB nacional i més de 110.000 llocs de treball, directes i indirectes. Es configura així com un sector de gran importància dins el desenvolupament econòmic d'Espanya, que "es troba en gran mesura vinculat a un altre sector clau per a la nostra economia com és el turístic i d'oci".

contador