El tercer tram dels ICO habilita 4.500 milions per a emissions de renda fixa

Només destina a pimes i autònoms la meitat del nou tram d'avals ICO

Bolsamanía
Bolsamania | 04 mai, 2020 10:11
ep la vicepresidenta de asuntos economicos nadia calvino
Pool

El Govern habilitarà una línia d'uns 4.000 milions d'euros per cobrir els crèdits canalitzats pel sistema de finançament, basat en pagarés del mercat alternatiu de renda fixa (MARF). S'emmarca en la mobilització del tercer tram de la línia ICO que es preveu que aprovi el Consell de Ministres d'aquest dimarts."Seran un total de 24.500 milions per a crèdits a empreses al 50/50 que beneficiarà pimes, autònoms i el conjunt de les empreses", segons fonts de l'Executiu.

Aquesta nova cobertura de la línia ICO, anticipada aquest dissabte per Sánchez, estarà destinada a la concessió de crèdits i el 50% de l'import total anirà a parar a finançament de pimes i autònoms, mentre que el 50% restant serà per a les empreses.

D'aquesta manera, dels 60.000 milions en tres trams mobilitzats per part del Govern, n'hi haurà 40.000 reservats per a pimes i autònoms, i 20.000 milions d'euros per a la resta d'empreses.

El president de l'Executiu va anunciar aquest dissabte que el Govern desbloquejarà una tercera línia d'avals públics, d'uns 20.000 milions d'euros, amb la finalitat de garantir la liquiditat del teixit productiu davant l'emergència de la crisi del coronavirus, i que estaria reservada majoritàriament a pimes i a autònoms.

En aquesta tercera línia de garanties, l'Executiu ha decidit de nou reservar el 50% dels avals a pimes i a autònoms, considerat el col·lectiu que més impacte està sofrint a causa de la crisi econòmica generada pel coronavirus.

Una vegada s'habiliti aquest tram, s'haurà consumit ja més del 60% dels 100.000 milions d'euros del programa d'ajuda de finançament a les empreses. Aquesta línia és gestionada per l'ICO, en col·laboració amb les entitats financeres, les quals assumeixen el cost de l'aval, que se situa en un rang d'entre 20 i 120 punts bàsics.

L'únic requisit per accedir a aquesta garantia és que els sol·licitants no estiguessin en situació de morositat a 31 de desembre de 2019 i en procediment concursal a 17 de març de 2020.

Així mateix, el Govern habilitarà una línia d'uns 4.500 milions d'euros per cobrir els crèdits canalitzats pel sistema de finançament basat en pagarés del mercat alternatiu de renda fixa (MARF).

Aquests 4.500 milions d'euros s'emmarquen en l'extensió de les línies d'avals ICO al MARF anunciada la setmana passada, amb la qual es pretén fomentar el manteniment del finançament que es produeix en els mercats de capitals al qual habitualment recorren les empreses espanyoles, i que va quedar pràcticament suspès per la situació d'emergència sanitària.

Els 500 milions d'euros restants d'aquesta partida de 24.500 milions d'euros d'avals estan vinculats a avals a les societats de garantia recíproca per part de la Companyia Espanyola de Refinançament (Cersa).

contador