El sentiment econòmic d'Alemanya s'enfonsa al setembre: "L'optimisme ha desaparegut"

Amb 3,6 punts, l'indicador ZEW se situa 15,6 punts per sota del valor d'agost

Irene Hernández
Bolsamania | 17 set, 2024 15:20
brandenburg gate germany dl 1
Pixabay

El sentiment econòmic a Alemanya s'enfonsa al setembre. L'indicador ZEW registra un "nou descens considerable" en baixar fins a 3,6 punts, enfront de 19,2 d'agost i incomplint les expectatives del mercat que esperaven que es col·loqués en 17,1 punts.

"L'optimisme en les expectatives econòmiques que es manifestava des del novembre del 2023 ha desaparegut gairebé del tot", assenyalen.

A més, la valoració de la situació econòmica a Alemanya també ha continuat empitjorant. En concret, l'indicador corresponent va caure 7,2 punts fins a un nou valor de -84,5 punts, en comparació amb els -77,3 d'agost. La valoració de la situació econòmica actual se situa, per tant, al nivell més baix des del maig del 2020.

"L'esperança d'una ràpida millora de la situació econòmica s'esvaeix visiblement. A l'última enquesta, tornem a observar un marcat descens de les expectatives econòmiques per a Alemanya. El nombre d'optimistes i pessimistes està ara equilibrat", ha comentat el president del ZEW, el professor Achim Wambach.

D'altra banda, pel que fa a les dades per a la zona de l'euro, al setembre, la percepció sobre el desenvolupament econòmic es va reduir. L'indicador, que es va situar en 9,3 punts, va perdre 8,6 punts en comparació amb l'agost, mentre que l'indicador de situació actual també va empitjorar i va caure 8 punts fins a un nou valor de -40,4 punts.

contador