El sector serveis espanyol va créixer a l'abril per sisè mes consecutiu, malgrat la inflació

Segons l'índex PMI, el sector passa un moment d'auge històricament elevat

Irene Hernández
Bolsamania | 04 mai, 2023 14:58
ep archivo   un camarero atiende una mesa en un restaurante de barcelona
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

El sector serveis espanyol va créixer a l'abril per sisè mes consecutiu, gràcies a un altre repunt marcat de l'activitat i el creixement de la comanda, tot i que les pressions inflacionistes es mantenen, segons l'índex PMI.

"El sector serveis a Espanya es manté en bona forma", ha destacat l'economista en cap d'Hamburg Commercial Bank, Cyrus de la Rubia.

En concret, l'índex PMI d'activitat comercial del sector serveis espanyol es va situar fermament per sobre del nivell d'absència de canvis de 50. Tot i això, l'última lectura va ser de 57,9, per sota de 59,4 registrat al març. "Però segueix indicant un augment marcat i històricament elevat de l'activitat del sector serveis espanyol", comenten.

Les noves comandes van augmentar al ritme més alt des del novembre del 2021, cosa que va provocar que les empreses augmentessin per setè mes consecutiu les seves plantilles a l'abril.

Tot i això, la inflació es va mantenir alta i hi va haver pocs indicis d'atenuació de les pressions a l'abril. Les taxes de compra i de venda van continuar registrant nivells històricament elevats en tornar a augmentar. "Tant l'índex PMI de preus de compra com el de preus de venda revelen lectures més altes".

Amb vista al futur, les empreses del sector serveis espanyol es van mantenir optimistes en les seves projeccions de creixement. De fet, l'índex va tornar a pujar per sobre de la mitjana a llarg termini. L'optimisme va reflectir principalment les esperances d'una millora sostinguda de les condicions de la demanda.

Tot i que el sector serveis "va créixer una mica menys dinàmicament a l'abril que al mes anterior, la majoria dels altres índexs PMI (com els que reflecteixen les noves comandes, les expectatives comercials, els preus de venda i l'ocupació), van augmentar, cosa que suggereix una situació excel·lent de la demanda", recull l'informe de S&P Global.

contador