El sector manufacturer europeu es va mantenir en territori de contracció a l'abril

Les dades d'activitat PMI van marcar a l'abril mínims de gairebé tres anys

Bolsamanía
Bolsamania | 02 mai, 2023 11:10
ep archivo   fabrica de nissan en la zona franca de barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

El sector manufacturer europeu es va mantenir a territori de contracció a l'abril. Les dades finals d'activitat PMI del mes passat van marcar mínims de gairebé tres anys, ja que van caure fins a 45,8 punts des de 47,3, la pitjor lectura en 35 mesos.

Les condicions operatives del sector manufacturer de la zona euro van empitjorar més al començament del segon trimestre, ja que els volums de producció van registrar una contracció per primera vegada des de principis d'any.

Alhora, les noves comandes rebudes per les fàbriques van disminuir al ritme més pronunciat en 4 mesos, a mesura que s'intensifica la caiguda de la demanda, segons les dades recopilades per S&P Global.

"La producció manufacturera de la zona euro va registrar una contracció a l'abril. Aquest declivi ha estat força generalitzat a la zona euro, ja que els índexs de França i Itàlia van mostrar una caiguda de la producció, mentre que a Alemanya i Espanya la producció va estar gairebé estancada", explica Cyrus de la Rubia, economista en cap d'Hamburg Commercial Bank.

"Aquesta debilitat probablement té a veure amb el fet que moltes empreses van fer apilaments massius d'inventaris a causa de les tensions que van afectar les cadenes de subministrament durant molt de temps i ara estan descobrint que es van excedir en la seva estratègia", afegeix aquest expert.

En positiu, de la Rubia comenta que “la perspectiva empresarial futura va ser una mica més optimista a l'abril. Això pot ser una sorpresa, atesa la disminució de les noves comandes. No obstant, en jutjar per Eurostat, les càrregues de treball als quatre països principals de la zona euro es mantenen a prop dels seus màxims històrics, cosa que recolza l'opinió de les empreses enquestades que no és molt probable que la seva producció es desplomi a curt termini".

contador