El sector manufacturer espanyol torna a territori de contracció a l'abril

L'indicador PMI baixa fins als 49 punts per la caiguda de les noves comandes

Bolsamanía
Bolsamania | 02 mai, 2023 09:49
ep archivo   pieza fabrica industrial
Rober Solsona - Europa Press - Archivo

L'activitat del sector manufacturer espanyol va tornar a territori de contracció a l'abril enmig d'una nova caiguda de les comandes noves, segons ha confirmat l'indicador PMI elaborat per HCOB.

El PMI manufacturer espanyol va caure fins a 49 punts al mes passat des dels 51,3 punts al març. Dades per sota de 50 indiquen contracció de l'activitat.

"La recuperació del sector manufacturer que va començar a sorgir a Espanya a principis d'any s'ha interromput a l'abril. L'índex PMI ha tornat a caure per sota de 50 punts i l'índex PMI de producció només assenyala un augment marginal", ha comentat Cyrus de la Rubia, economista en cap d'Hamburg Commercial Bank.

"En jutjar per l'enquesta, les noves comandes han disminuït i el mateix passa amb les comandes de l'exterior. La desacceleració de la demanda està subratllada per una reducció de les compres d'insums i una acumulació lleugerament accelerada als inventaris de productes acabats", ha afegit aquest expert.

"Encara que no tot és negatiu al sector manufacturer espanyol. Cal assenyalar que, segons Eurostat, la cartera de comandes pendents de realitzar segueix a un nivell històricament alt, amb una acumulació mitjana de 5,4 mesos, per la qual cosa l'expectativa d'una producció estable continua semblant justificada", ha conclòs l'economista.

contador