El rendiment dels bons del Tresor dels EUA a 10 anys, a màxims des del 2007

La rendibilitat ha superat el 4,5%

Bolsamanía
Bolsamania | 22 set, 2023 11:20
us dollar dl usa bonds

La rendibilitat dels bons del Tresor nord-americà a 10 anys ha continuat pujant dijous i divendres fins a assolir màxims de diversos anys, mentre els inversors assimilen la decisió de la Reserva Federal sobre els tipus d'interès i l'orientació futura.

La rendibilitat del bo del Tresor a 10 anys va superar el 4,5% per primera vegada des del 2007, fet que subratlla que la reunió d'aquesta setmana de la Reserva Federal està consolidant la perspectiva de tipus d'interès més alts durant més temps. La del bo a 2 anys va pujar més de 2 punts bàsics, fins al 5,142%, rondant nivells assolits per última vegada el 2006.

Els rendiments del bo a 5 anys i el bo a 30 anys també van assolir els nivells més alts des del 2007 i el 2011, respectivament.

Com sabeu, els rendiments i els preus tenen una relació inversa. Els inversors en renda fixa s'enfronten a un tercer any de pèrdues després que el banc central nord-americà tornés a elevar les previsions sobre els costos d'endeutament futurs. Tots els venciments dels bons del Tresor de referència han assolit aquesta setmana el nivell més alt en més d'una dècada.

La Reserva Federal va anunciar la seva decisió de mantenir els tipus sense canvis al final de la reunió del setembre, d'acord amb les expectatives dels inversors.

Tot i això, els responsables polítics també van suggerir que esperen una pujada de tipus més aquest any i que els tipus es mantinguin més alts durant més temps, amb només dues retallades de tipus previstes per al 2024. El juny, la Fed va dir que preveia quatre retallades de tipus l'any que ve.

En una conferència de premsa després de l'anunci, el president de la Fed, Jerome Powell, va dir que el banc central estava en una posició en què podia "procedir amb compte" amb la seva política monetària. Tot i això, als responsables polítics els agradaria veure més progressos en la lluita contra la inflació, encara que les pressions s'hagin relaxat una mica, va indicar Powell.

contador