El Regne Unit creix menys del previst al segon trimestre: el PIB avança un 0,5%

L'augment al sector de serveis va ser compensat per les caigudes en la producció i la construcció

Irene Hernández
Bolsamania | 30 set, 2024 09:54
dl finance pounds sterling money finance banknote
Sharecast / Pixabay

El Regne Unit va créixer menys del previst al segon trimestre. Entre l'abril i el juny, el Producte Interior Brut (PIB) britànic va avançar un 0,5%, per sota del 0,6% publicat inicialment, segons les dades de l'Oficina Nacional d'Estadística (ONS). El primer trimestre de l'any, l'economia va registrar un creixement del 0,7%.

"L'economia no va mostrar creixement al juliol del 2024, ja que un augment al sector de serveis va ser compensat per caigudes en la producció i la construcció", assenyalen.

El creixement del darrer trimestre va estar impulsat per un augment del 0,6% en la producció de serveis, xifra revisada a la baixa respecte al primer augment estimat del 0,8%. En concret, els serveis no orientats al consumidor van créixer un 0,9% al segon trimestre, mentre que els serveis orientats al consumidor van caure un 0,3%, després d'un creixement del 0,6% al primer trimestre.

Mentrestant, el sector de producció va baixar un 0,3% al segon trimestre del 2024, xifra revisada a la baixa respecte a la caiguda estimada anteriorment del 0,1%. Dins de la producció, la indústria manufacturera va ser el sector que més va contribuir-hi negativament i va caure un 0,7%.

Per la seva banda, la construcció ha caigut un 0,2% al segon trimestre del 2024, la tercera caiguda trimestral consecutiva, malgrat el creixement al maig i al juny.

Pel que fa al consum de les llars, la despesa real al segon trimestre va augmentar un 0,2%. A més, la taxa d'estalvi de les llars va pujar al 10% al segon trimestre, enfront del 8,9% del primer trimestre.

contador