El preu del lloguer a Espanya baixa un 3% interanual durant el mes d'agost

Madrid i Catalunya se segueixen postulant com els territoris més cars

Bolsamanía
Bolsamania | 13 set, 2021 14:10
ep archivo   cartel en una terraza que anuncia el alquiler de una casa en madrid espana a 31 de
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

El preu del lloguer d'habitatge a Espanya ha caigut un -0,2% a l'agost i un -3% en taxa interanual, fins als 10,42 euros per metre quadrat, segons les dades de l'Índex Immobiliari Fotocasa.

Pel que fa a comunitats autònomes, onze d'elles exhibeixen dades mensuals positius en aquest mes d'agost. Les regions que més pugen de preu són Navarra i Balears, amb un 2,8% i un 2,6% respectivament, seguides de Catalunya (2,5%), País Basc (2,0%), Regió de Múrcia (1,7%), Extremadura (1,0%), Astúries (0,5%), Canàries (0,4%), Comunitat Valenciana (0,4%), Galícia (0,3%) i Madrid (0,0%).

Pel que fa a les comunitats en les quals el preu baixa, segons recull Fotocasa, són Cantàbria (-3,1%), La Rioja (-2,6%), Aragó (-0,8%), Castella i Lleó ( -0,7%), Andalusia (-0,6%) i Castella-La Manxa (-0,5%).

Madrid i Catalunya es segueixen postulant com els territoris on és més car llogar a Espanya, amb els preus de 14,13€/m2 i els 13,84€/m2 a el mes, respectivament, seguit per País Basc amb 13,41€/m2 a el mes.

"Per temporalitat, agost sempre ha estat un dels mesos amb més demanda de lloguer, ja que per a molts la finalitat del període estival marca el començament de la nova temporada. Sobretot, dels més joves, que són el col·lectiu que més interactua amb aquest mercat. Aquesta raó pot ser la responsable que els preus mostrin increments significatius en algunes comunitats on no sol ser habitual", assenyala Maria Matos, directora d'Estudis i portaveu de Fotocasa.

contador