El PMI manufacturer s'estanca a l'agost pels rebrots i cau per sota de 50

Respecte als 53,5 previs i els 52,8 esperats pel consens d'economistes

Bolsamanía
Europa Press | 01 set, 2020 17:00 - Actualitzat: 17:00
bandera espana portada

La recuperació del PMI manufacturer espanyol torna a estancar-se a l'agost després de tornar a la senda del creixement el mes anterior. La dada ha caigut del 53,5 previ a 49,9 i respecte als 52,8 esperats pel consens d'economistes.

Les noves comandes s'han mantingut pràcticament als mateixos nivells del mes anterior, per la qual cosa es dedueix que les empreses han retrocedit en la seva activitat de compres.

Els preus de venda també han caigut a l'agost davant les pressions competitives i una anèmica demanda que tampoc no ha ajudat al repunt d'aquesta xifra. "La recuperació del sector manufacturer espanyol es va detenir a l'agost", va constatar Andrew Harker, economista d'IHS Markit, i va apuntar que l'escassetat de noves comandes va ser el principal motiu de preocupació enmig de la fluctuació de la demanda, encara que les empreses "encara mantenen l'esperança que es produeixi una millora gradual durant els pròxims dotze mesos".

"Va haver-hi pocs motius per sentir-se optimista en el front laboral, ja que l'ocupació es va reduir a un ritme fort i les dades van indicar que fins i tot així les empreses van poder còmodament posar al dia les càrregues de treball actuals", va afegir Harker.

"Les últimes dades de l'índex PMI mostren que la recuperació econòmica del sector es basa en l'èxit de l'eradicació de la Covid-19, i els recents augments de casos del virus a Espanya revelen el context de la reculada del sector industrial d'agost. Qualsevol signe de disminució en el nombre de casos proporcionarà garanties que la recuperació pot tornar a encaminar-se", va subratllar.

contador