El PMI manufacturer espanyol es contrau el novembre pel deteriorament de la demanda

Segons les dades publicades aquest dimarts per IHS Markit

Bolsamanía
Bolsamania | 01 des, 2020 12:09
bandera espana portada

El PMI manufacturer espanyol ha caigut als 49,3 punts des dels 52,5 punts anteriors i pel que fa als 50,5 punts previstos pel consens d'economistes.

L'economia manufacturera d'Espanya va tornar a territori de contracció el novembre, ja que la caiguda de la demanda al mercat va afectar fortament el sector. La producció es va reduir lleugerament, mentre que la manca de noves comandes va provocar una destrucció d'ocupació.

No obstant això, les empreses en general preveuen que la producció es recuperi durant els propers dotze mesos, i assenyelen el major grau d'optimisme en més d'un any i mig.

La caiguda de les noves comandes va ser la raó principal responsable de la contracció de l'índex PMI el novembre. Enmig d'informes generalitzats que la malaltia del coronavirus 2019 (COVID19) està tenint un impacte advers en la demanda, especialment en sectors com el turisme i l'hostaleria, les noves comandes van disminuir al ritme més pronunciat des del maig passat. Les noves comandes per a exportacions també van ser menors i van caure per primera vegada en tres mesos.

"Novembre va resultar ser un mes desafiant per als fabricants espanyols, ja que una notable reducció de la demanda, especialment dels sectors més influïts pel contacte social com el turisme i l'hostaleria, va afectar les carteres de comanda", apunta Paul Smith, director d'Economics d'IHS Markit.

contador