El pla d'estímuls econòmics dels EUA queda bloquejat al Senat

Després que 47 senadors hi votessin a favor i 47 en contra, segueixen negociant

Bolsamanía
Bolsamania | 23 mar, 2020 10:55
trump-juge-la-fed-pathetique-et-lente

Els demòcrates han bloquejat al Senat dels EUA la llei d'estímuls econòmics formulada per frenar l'amenaça de la pandèmia del coronavirus. Després de quedar amb 47 vots a favor i 47 en contra, els senadors van anunciar que continuaran treballant durant les pròximes hores per arribar a un acord que permeti aprovar la llei durant el dilluns.

Entre les mesures d'estímul que planejava els EUA hi ha un paquet de subsidis directes als contribuents i préstecs a les empreses afectades per la crisi. De moment, aquest dilluns està previst que la Cambra de Representants comenci a considerar un pla similar que els demòcrates han dit que presentaran.

D'aquesta manera, tots dos partits estan intentant modificar les parts més "problemàtiques" del pla que van presentar els republicans divendres passat. Sobretot, reforçar les proteccions als treballadors, que segons el text de la llei, estarien supeditades a la possibilitat de les empreses de fer-ho sense cap mena de condició per rebre préstecs i ajudes. Un aspecte al qual es demana que renunciïn aprovar.

Perquè el pla d'estímuls econòmics tiri endavant es necessiten 60 vots a favor dels 100 membres. "Encara que els demòcrates canviïn de rumb, el vot que emetin gairebé segur que farà que més americans perdin la feina, i que els seus estalvis per a la jubilació, guanyats amb esforç, s'evaporin literalment", ha dit el líder de la majoria del Senat, el republicà Mitch McConnell.

Per part seva, els demòcrates consideren que les mesures dels republicans beneficiaran les empreses a costa d'hospitals, sanitaris, ciutats i Estats.

contador