El PIB del Regne Unit s'estanca novament al juliol i incompleix expectatives

La dada influirà en la decisió del Banc d'Anglaterra de la setmana vinent

Bolsamanía
Bolsamania | 11 set, 2024 11:21
ep archivo   reino unido
TWITTER - Archivo

El PIB del Regne Unit es va estancar al juliol (0%) en comparació amb el mes anterior, quan també va registrar un estancament. El consens n'esperava un creixement del 0,2%.

El sector de serveis, que domina l'economia britànica, va mostrar un lleuger creixement del 0,1% al juliol, mentre que la producció i la construcció van caure un 0,8% i un 0,4%, respectivament.

El creixement econòmic de la Gran Bretanya va ser del 0,5% durant els tres mesos fins al juliol, lleugerament per sota del 0,6% registrat al segon trimestre que va acabar al juny.

"L'economia no va registrar creixement per segon mes consecutiu, encara que la fortalesa a llarg termini al sector de serveis va significar que hi va haver creixement durant els últims tres mesos en conjunt", comenta Liz McKeown, directora d'estadístiques econòmiques a l'ONS (Office for National Statistics).

L'economia del Regne Unit havia registrat una expansió modesta, però constant gairebé cada mes fins ara aquest any, després de sortir d'una recessió lleu al començament d'any.

"Els operadors estan decebuts amb les dades econòmiques (d'aquest dimecres), que només confirmen una cosa: l'economia del Regne Unit continua patint mentre coqueteja novament amb la recessió. Una cosa és clara ara: el Banc d'Anglaterra (BoE) necessita posar-hi ordre i fer el que calgui per reviure l'economia", comenta Naeem Aslam, responsable d'anàlisi de la companyia Zaye Capital Markets.

El Banc d'Anglaterra es prepara per reunir-se la setmana que ve després d'haver retallat les taxes per primer cop en quatre anys al mes passat.

contador