El PIB del Regne Unit s'alenteix fins al 0,1% al juliol

El consens d'economistes esperava una pujada del 0,6%

Nieves Amigo
Bolsamania | 10 set, 2021 12:01
boris johnson covid

El PIB mensual del mes de juliol al Regne Unit va créixer un 0,1% enfront de l'1% previ i a l'estimació del 0,6% del consens d'analistes.

"Les dades d'avui pinten potser una imatge més realista de la recuperació del Regne Unit després de les recents xifres positives", assenyala Douglas Grant, economista de Manx Financial Group.

Expliquen des de la companyia que la desacceleració reflecteix la difícil situació de les petites empreses del Regne Unit i els actuals nivells d'impagament causats per l'impacte continu de la pandèmia, "que hauria de ser realment preocupant".

"Hem de reconèixer que la càrrega del deute de les empreses del Regne Unit s'ha disparat a nivells sense precedents i, per desgràcia, això ja ha creat un flux incessant d'empreses febles tipus zombi que cauen pel precipici dels impagaments. És imperatiu que donem suport als sectors i les empreses que són prou forts i àgils per adaptar-se a la nova economia i, per tant, seguir contribuint al seu creixement", precisa.

"També creiem que la introducció del Pla de Préstecs per a la Recuperació actuarà com un segon sistema de suport per a aquelles empreses que actualment tenen dificultats, però que tenen potencial de creixement a llarg termini", afegeix.

contador