El PIB de l'Eurozona puja un 2,3% durant el segon trimestre

Entre els mesos d'abril i juny, el PIB corresponent al bloc dels Dinou va avançar un 0,6% enfront dels tres mesos anteriors

  • Espanya se situa al capdavant de les grans economies amb un creixement del 3,1%
Bolsamanía
Europa Press | 07 set, 2017 13:15 - Actualitzat: 13:15
0cb796

L'economia de la zona euro va experimentar un creixement del 2,3% durant el segon trimestre del 2017 enfront del mateix període d'un any abans, tres dècimes més respecte a la dada interanual del trimestre anterior, segons l'última estimació del producte interior brut (PIB) publicada per Eurostat.

De la mateixa manera, entre els mesos d'abril i juny, el PIB corresponent al bloc dels Dinou va avançar un 0,6% enfront dels tres mesos anteriors, una dècima més que el creixement del 0,5% que va registrar durant el primer trimestre de l'any.

Així, l'economia de l'eurozona se situa una dècima per sobre de la xifra interanual corresponent als Estats Units (2,2%) tot i que per sota de la trimestral (0,8%).

Per la seva banda, el conjunt de la UE va registrar un creixement econòmic interanual del 2,4% durant el segon trimestre, fet que implica també un avanç de tres dècimes respecte a l'experimentat durant mateix trimestre de l'any precedent. El creixement trimestral, per la seva banda, es va situar al 0,7%, dues dècimes més que el registrat entre els mesos de gener a març.

En el cas d'Espanya, el PIB va créixer un 3,1% interanual durant el segon trimestre de l'any, una dècima més que durant els dos últims trimestres, i un 0,9% trimestral, cosa que manté el país al capdavant de les grans economies de l'eurozona, ja que Alemanya va créixer un 2,1% (0,6% trimestral), mentre França i Itàlia ho van fer un 1,7% (0,5% trimestral) i un 1,5% (0,4% trimestral), respectivament.

Entre els països amb dades disponibles, el major ritme de creixement trimestral a la UE va correspondre a la República Txeca (2,5%), Suècia (1,7%), Romania (1,6%), Eslovènia (1,5% ) i els Països Baixos (1,5%), mentre les pitjors xifres de creixement van correspondre al Regne Unit, Portugal, Suïssa (0,3% cadascun), i Finlàndia, Itàlia i Bèlgica (0,4% cadascun).

contador