El PIB de la Xina modera l'avenç al 4,6% i el preu de l'habitatge continua caient

En positiu, les vendes al detall i la producció industrial superen previsions

César Vidal
Bolsamania | 18 oct, 2024 10:58
ep byd atto 3 en la planta de produccion de hefei china
BYD

El PIB de la Xina va avançar a un ritme del 4,6% al tercer trimestre de l'any, lleugerament per sota del 4,7% registrat al segon trimestre, encara que per sobre del 4,5% esperat pel consens. L'objectiu del Govern és assolir un creixement anual del PIB del 5%.

Per la seva banda, els preus dels habitatges nous van caure al setembre al ritme més ràpid des del maig del 2015 (-5,8% interanual) malgrat els esforços més grans per reactivar el decadent sector immobiliari. En taxa mensual, el descens va ser del 0,7%, similar al d'agost, a la quinzena caiguda consecutiva d'aquest indicador.

En positiu, les vendes al detall del setembre van avançar a un ritme del 3,2%, per sobre del 2,1% anterior i del 2,5% projectat pel mercat.

A més, la producció industrial del mateix mes va repuntar un 5,4% i va superar el pronòstic del 4,6% i la pujada del 4,5% d'agost. Per part seva, la inversió fixa ha augmentat un 3,4%, per sobre del 3,3% previst.

"LA DEBILITAT ESTRUCTURAL PERSISTEIX"

"Vam treure importància a uns indicadors econòmics clau millors del que s'esperava al setembre, atès que la debilitat estructural als sectors immobiliari i de les llars segueix en gran mesura sense abordar-se", afirmen els analistes d'Oxford Economics.

Segons destaquen, "els preus immobiliaris, la inversió i les vendes d'habitatges van estendre la tendència baixista al setembre. La deficiència de demanda al sector de les llars requereix un marc de polítiques contínues centrat a millorar les perspectives del mercat laboral, augmentar nivells d'ingressos i millorar la xarxa de seguretat social”.

"Mantenim la nostra previsió de creixement del PIB per al 2024 al 4,8%. Les mesures d'estímul anunciades recentment podrien esmorteir els riscos a la baixa per al creixement de l'any que ve, però és poc probable que reverteixin la desacceleració estructural", conclouen.

contador