El PIB d'Alemanya retrocedeix un 0,1% durant el trimestre per la caiguda de les inversions

La inflació ha repuntat al 2,3%

Bolsamanía
Bolsamania | 30 jul, 2024 15:38
ep archivo   imagen de archivo de una bandera de alemania
AYUNTAMIENTO DE COLMENAR - Archivo

El producte interior brut (PIB) d'Alemanya va retrocedir un 0,1% al segon trimestre del curs en comparació amb les xifres del primer trimestre, per la qual cosa l'economia alemanya es contrau després de l'expansió del 0,2% registrada entre el gener i el març, segons dades de l'Oficina Federal d'Estadística (Destatis).

L'organisme detalla que aquesta contracció del PIB respon principalment a l'efecte de les inversions en equipament i edificis, que "van caure especialment" al segon trimestre.

Tot i això, la comparativa interanual dona un creixement del 0,3% per a l'economia alemanya, encara que l'indicador mostra una contracció del 0,1% en ajustar-lo per preus i calendari, "en quedar un dia hàbil més disponible al segon trimestre de 2024".

Destatis també ha publicat aquest dilluns l'IPC avançat per al juliol, que ha assenyalat un repunt d'una dècima per a la taxa interanual, fins al 2,3%, mentre que la taxa subjacent s'ha mantingut al 2,9% que ja mostrava a juny.

En termes mensuals, l'organisme estima un repunt de l'IPC del 0,3%, encara que per a la confirmació caldrà esperar la publicació de les xifres definitives el proper 9 d'agost.

contador