L'atur setmanal dels EUA cau al seu nivell més baix des que va començar la pandèmia

Els analistes apunten que "el ritme d'acomiadaments continua sent molt alt"

Bolsamanía
Bolsamania | 03 set, 2020 16:24
a-tulsa-trump-critique-les-manifestants-defend-sa-gestion-de-la-pandemie

Les peticions setmanals de subsidi d'atur als EUA han tocat el seu nivell més baix des que va començar la pandèmia de coronavirus en la setmana que va finalitzar el 29 d'agost. En concret, van sumar 881.000 noves sol·licituds, enfront del milió de la setmana anterior.

Per Estats, la regió que més peticions va registrar durant la setmana passada va ser Califòrnia, amb 236.874 sol·licituds, per davant de Nova York (63.355) i Texas (56.759).

Segons ha confirmat el Departament de Treball, també s'han revisat a l'alça les xifres de la setmana finalitzada el 22 d'agost en 5.000 demandants d'ajuda, per la qual cosa les peticions de la setmana passada van ser, finalment, de 1,011 milions.

La xifra d'aturats receptors del subsidi d'atur va mantenir la tendència a la baixa de les setmanes anteriors, fins a14,496 milions de beneficiaris. Es tracta de la xifra més baixa registrada pel Departament de Treball des de mitjan abril, i representa una caiguda setmanal de 1,238 milions de persones.

Des que l'Administració va començar a informar que les peticions s'estaven veient afectades per la Covid-19, un total de 59,6 milions d'estatunidencs han sol·licitat acollir-se a aquesta mena de prestació.

"MOLTA GENT SEGUEIX SENSE TENIR FEINA"

Per això la valoració que fan els analistes és categòric: "Ajustat a la temporada o no, molta gent segueix sense tenir feina", diuen des d'Oxford Economics. En aquesta firma apunten que la disminució que s'ha registrat es deu "en gran manera" al canvi que ha fet el Departament de Treball en el procés d'ajust estacional. "Les dades mostren que els acomiadaments continuen sent generalitzats i la recuperació del mercat laboral s'està produint a un ritme frustrantment lent", remarquen aquests experts.

Per part seva, des de Pantheon Macroeconomics també parlen del canvi en el comptatge de Treball per explicar les dades i assenyalen que "el ritme d'acomiadaments continua sent molt alt", i sembla que "la proporció de persones recentment acomiadades que troben ràpidament una altra feina està disminuint", la qual cosa pot suposar un important problema per a l'economia estatunidenca. "Les xifres continuen sent molt negres", conclouen aquests analistes.

contador