El límit al preu del gas, mancant-ne detalls tècnics, s'aprovarà la setmana que ve

L''excepció ibèrica' es portarà "probablement" la setmana que ve al Consell de Ministres

Bolsamanía
Bolsamania | 03 mai, 2022 15:09 - Actualitzat: 15:09
ep la ministra portavoz isabel rodriguez en una rueda de prensa posterior al consejo de ministros en
Eduardo Parra - Europa Press

A falta de concretar uns "detalls tècnics", el límit al preu del gas s'aprovarà la setmana que ve. Així ho ha donat a conèixer la portaveu del Govern, Isabel Rodríguez, que ha assegurat que el vistiplau a l'anomenada 'excepció ibèrica' "probablement" es portarà al Consell de Ministres de dimarts que ve, ja que l'Executiu té la intenció que pugui ser aplicada ja a la factura elèctrica de maig.

"És un acord molt important que s'està acabant de perfilar i són només detalls tècnics", ha explicat Rodríguez a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

"Cal subratllar que el Govern va aconseguir l'acord del Consell Europeu i la Comissió perquè més enllà del proper hivern tinguéssim la capacitat d'abaratir el cost efectiu que famílies, llars i empreses paguen per la factura elèctrica", ha destacat la portaveu.

Fa uns dies, Espanya i Portugal arribaven a un acord amb la Comissió Europea per fixar el preu de referència del gas al voltant dels 40 euros/MWh que marcarà un preu mitjà de 50 euros/MWh. Actualment, el preu mitjà del MW/h està per sobre de 90 euros. L'acord tindrà una durada prevista dun any.

La intenció d'aquest acord és "implementar-lo immediatament", assegurava la vicepresidenta i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, a la roda de premsa després de la reunió que havien mantingut amb la comissària europea de Competència, Margrethe Vestager.

contador