El Govern aprova destinar 5.793 milions a polítiques d'ocupació el 2020

S'han repartit 1.944,5 milions entre les comunitats autònomes

Bolsamanía
Europa Press | 20 oct, 2020 13:31
ep la ministra de trabajo y economia social yolanda diaz
MINISTERIO DE TRABAJO

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts el Pla Anual de Política d'Ocupació per a 2020 (PAPE), amb una dotació total de 5.793,7 milions d'euros, dels quals 1.944,5 milions s'han repartit entre les comunitats autònomes.

A la LXXVIII Conferència Sectorial d'Ocupació i Assumptes Laborals celebrada a l'abril es va posar en marxa un grup específic de treball amb totes les comunitats autònomes i es va acordar distribuir 1.048,5 milions. A la Conferència Sectorial que va tenir lloc el 30 de setembre es van repartir 895,9 milions d'euros més.

El Pla Anual de Política d'Ocupació per a 2020 inclou el conjunt de serveis i programes que duran a terme tant les comunitats autònomes com el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE). També ha seguit les recomanacions que s'han realitzat per part de la xarxa de serveis públics europeus.

A més, el Pla ha tingut en compte el Programa Nacional de Reformes 2020 amb les mesures adoptades per fer front a la crisi sanitària, econòmica i social de la pandèmia, entre les quals destaquen la prestació per a afectats per expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO), el reforç de la protecció enfront de la desocupació o la creació de subsidis extraordinaris com el destinat a treballadors de la llar.

També incorpora les mesures per a joves i aturats de llarga durada. En concret, consta de 969 serveis i programes distribuïts en sis eixos (orientació, formació, oportunitats d'ocupació, igualtat d'oportunitats en l'accés de l'ocupació, emprenedoria i millora del marc institucional del Sistema Nacional d'Ocupació).

Així mateix, el Pla recull 30 nous indicadors que permetran avaluar el grau d'acompliment dels objectius marcats i la seva avaluació periòdica per a obtenir informació útil i agregada sobre la política d'activació i el seu impacte en l'ocupació.

contador