El Govern amplia la moratòria del pagament del lloguer als locals empresarials

Cal esperar a la publicació del Reial decret per conèixer els detalls d'aquesta mesura

Javier Melguizo
Bolsamania | 21 abr, 2020 17:03
ep la vicepresidenta tercera del gobierno y ministra de asuntos economicos nadia calvino comparece
Moncloa

La vicepresidenta tercera i ministra d'Economia, Nadia Calviño, ha anunciat aquest dimarts que el Govern ha aprovat la moratòria o la remodelació del pagament del lloguer per als empresaris que tenen un local físic. De moment, es desconeixen els detalls d'aquesta mesura, per la qual cosa caldrà esperar a la publicació del Reial decret al Boletín Oficial del Estado (BOE).

D'aquesta manera, s'amplia la cobertura d'aquesta iniciativa, que ja estava implantada per als lloguers d'habitatge. En aquest cas, els inquilins més vulnerables poden sol·licitar una moratòria o la reducció del 50% del lloguer, solucions que s'apliquen durant el temps que duri l'estat d'alarma, amb la possibilitat d'ampliar-se fins a quatre mesos. En el cas de les moratòries, es retornaran les quantitats ajornades sense cap mena d'interès en un termini de tres anys.

Aquestes poden ser les línies en les quals es basin les facilitats per al lloguer que l'Executiu ofereix ara als locals comercials. L'única cosa que ha avançat Calviño és que s'aplicarà, sobretot, quan l'arrendador sigui un gran tenidor d'habitatge, és a dir, una entitat amb més de deu immobles urbans, excloent-ne garatges i trasters, o una superfície construïda de més de 1.500 metres quadrats.

El Govern compleix així una de les peticions de l'oposició. Des del PP s'havia exigit en nombroses ocasions ajudar als sectors d'hostaleria i restauració amb l'ajornament de rendes del lloguer i impostos, a més de simplificar la tramitació dels Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) i ampliar les bonificacions de les quotes que han de pagar els empresaris a la Seguretat Social més enllà de la finalització de l'estat d'alarma.

contador