L'FMI insisteix a resoldre la qüestió de la taxa digital pel creixement del dèficit

La directora de la institució advoca per l'aposta en educació i innovació a Europa

Bolsamanía
Europa Press | 31 ago, 2020 17:13
ep kristalina georgieva directora gerente del fmi
FMI - Archivo

Kristalina Georgieva, la directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), ha indicat la necessitat de resoldre la fiscalitat digital davant l'augment del dèficit i deute dels estats a conseqüència de la crisi, que accentua els desequilibris macroeconòmics.

Georgieva ha insistit que "no podem amagar-nos d'aquesta qüestió. Ha de resoldre's". Per a la directora gerent de l'FMI, l'assumpte és el més important a resoldre en matèria fiscal.

"Quan tens més dèficit i deute has de pensar com ho finançaràs; els països a mitjà i llarg termini hauran de retornar a l'estabilitat fiscal, la qual cosa podria requerir algun ajust en la recaptació d'impostos", ha advertit l'economista búlgara durant la seva intervenció en una taula rodona virtual al costat del primer ministre austríac, Sebastian Kurz.

Així mateix, a nivell nacional, Georgieva ha reclamat la necessitat de garantir que els beneficis de transformar l'economia són compartits amb aquells que poden quedar-se enrere, per la qual cosa és urgent usar les inversions per crear oportunitats per a la gent. "És particularment urgent apostar per l'educació i la innovació a Europa", ha afegit.

La directora del FMI ha insistit també que no han de retirar-se prematurament els suports a les empreses, especialment a les pimes, i ha advertit que els governs "hauran de redirigir-los més acuradament que a la primera ronda, però no interrompre'ls", ja que una retirada brusca de les ajudes podria desencadenar una onada de fallides, perjudicant la confiança d'empreses i consumidors.

"Inverteixin sàviament els estímuls per protegir l'economia del demà, no l'economia d'ahir", ha recomanat Georgieva als governs.

D'altra banda, ha reconegut la importància del paper exercit per les xarxes de protecció social, però ha destacat també la necessitat de combinar aquestes amb incentius per a emprendre.

"No es tracta únicament de supervivència", ha apuntat la directora de l'FMI, assenyalant que aquestes ajudes han d'enfocar-se més acuradament, evitant que la seva universalitat no faci que vagin a parar a qui no les necessita.

contador