El Consell General d'Economistes apuja la previsió de PIB el 2023 fins al 2,1%

Tot i la bona marxa de l'economia, existeix "un cert desentonament amb la microeconomia"

Nieves Amigo
Bolsamania | 03 jul, 2023 11:23
ep archivo   izado de la bandera espanola
Verónica Lacasa - Europa Press - Archivo

El Consell General d'Economistes ha revisat a l'alça la previsió de creixement de l'economia espanyola el 2023 fins al 2,1%, tres dècimes més, considerant que el creixement del segon i del tercer trimestre estarà similar al del primer trimestre, al voltant del 0,5%-0,6%, i considerant que l'IPC segueixi el camí de moderació i tingui un increment mitjà al voltant del 3%-3,5% a final d'any.

Pel que fa a l'ocupació, "atès el bon comportament fins ara", procedeixen a revisar la seva previsió de la taxa d'atur en una dècima, fins al 12,6% des del 12,7% anterior.

Pel que fa al deute de les administracions públiques, tenint en compte que a final del primer trimestre el deute suposava el 113% del PIB, que s'espera un creixement del PIB del 2,1% i que el deute creixi a un ritme inferior a final d'any, en revisen la previsió fins al 111,5% des del 113% de previsions anteriors. "En qualsevol cas, preocupa l'alt volum del deute, per l'efecte dels costos financers i l'increment dels tipus d'interès. En aquest sentit, mantenim la previsió del dèficit a final d'any al 4,4%", expliquen en un comunicat.

Tot i la bona marxa de l'economia d'acord amb les dades que es van publicant, el Consell General d'Economistes reconeix que hi ha "un cert desentonament amb la microeconomia, i més especialment amb les pimes, els autònoms i les famílies, que hi són" veient-se afectades per les polítiques recessives amb alts tipus d'interès, alta inflació i contenció dels salaris”.

contador