El calendari del Brexit pot retardar fins i tot fins el 2022

L'economia del Regne Unit seguirà en una "situació d'atonia i fragilitat"

Irene Hernández
Bolsamania | 07 ago, 2018 13:38
brexit-londres-veut-rallonger-la-periode-de-transition

El Consell Assessor Mundial de Pimco considera que és probable que el calendari del Brexit "hagi de tornar a retardar fins al 2021 o fins i tot el 2022". Ara, la sortida oficial està prevista per al març de l'any que ve i el final del període de transició, el 2020.

Un retard que pot tenir dues lectures. D'una banda, les empreses podran disposar de més temps per preparar-se i afrontar la situació, fins i tot podrien replantejar-se. D'altra banda, es perllongaria el període d'incertesa, cosa que afectaria la inversió i la confiança dels consumidors.

Que es perllongui el període d'incertesa afectaria la inversió i la confiança dels consumidors

Segons Pimco, les perspectives per al Regne Unit "depenen en gran mesura de la resolució del Brexit". És més, creuen que la seva economia continuarà en una "situació d'atonia i fragilitat", a causa principalment del feble creixement de la productivitat, de certa austeritat fiscal i la reducció de la immigració, fins i tot dels ciutadans de la Unió Europea.

Això no canvia l'opinió dels que van recolzar el referèndum inicial. Entre ells continua prevalent la convicció que el Regne Unit "es veurà enfortit després de la seva sortida" de la Unió Europea. Una idea que es comparteix fins i tot entre els que probablement més se ressentin quan això passi. Per exemple, els territoris del nord que depenen d'indústries com l’automotriu i la farmacèutica.

LES POLÍTIQUES POPULISTES OBSTACULITZEN A EUROPA

Tot i que el creixement d'Europa s'ha reforçat durant els últims temps, "les polítiques populistes estan creant noves barreres al comerç, a la immigració i a una major integració europea", assegura el Consell Assessor Mundial de Pimco. A això cal sumar alguns problemes estructurals, com les ineficiències del mercat laboral, la manca d'inversió física i les diferències en les condicions econòmiques i els nivells de competitivitat entre països centrals i perifèrics.

El BCE prorrogarà les seves compres d'actius "potser" més enllà de setembre d'aquest any

Per la seva banda, l'euro "segueix gaudint de gran popularitat", però, la disparitat de les economies i la inflació entre els diferents països que han adoptat la moneda complica la tasca del Banc Central Europeu (BCE).

L'organisme seguirà "sent prudent" i prorrogarà les seves compres d'actius "potser" més enllà de setembre de 2018, ajornant la seva primera pujada de tipus fins a finals de 2019 "com a mínim".

contador