El bitcoin segueix deprimit mentre el G-20 es reuneix per discutir si és una amenaça per a l'estabilitat financera

L’ethereum i el ripple remunten tímidament després de caure a nous mínims de 2018

  • Les monedes virtuals, en verd, encara que es manté la pressió reguladora des dels EUA
  • Carney assenyala que el risc sintètic de les monedes virtuals és mínim: representen un 1% del PIB global
Noemí Jansana
Bolsamania | 19 mar, 2018 10:46
bitcoin numeros portada

El verd s'imposa al mercat de les monedes virtuals, amb el bitcoin recuperant-se per sobre dels 8.000 dòlars, després d'haver-se desplomat durant les últimes jornades per sota dels 7.500 dòlars. L'avanç és d'un 7,5%, mentre altres monedes de xifrat intenten remuntar després del daltabaix de la setmana passada, quan els seus preus es van veure arrossegats fins a nous mínims de 2018.

És el cas de l’ethereum, que puja un 5%, després de marcar el seu pitjor preu en tres mesos, per sota dels 400 dòlars, segons l'índex de CoinMarketCap, mentre el ripple s'ha arribat a canviar de mans als 0,55 dòlars, preus no vistos des d'inicis de desembre de 2017. Pel que fa al bitcoin, des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, "les importants caigudes de les últimes sessions s'acosten la moneda virtual a l’important zona de suport que presenta en els mínims de febrer, als 6.000 dòlars", indica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía.

"En el curt termini, el preu ens ha deixat molt clar on és la resistència, la zona de control per dalt: els 11.800 dòlars", afegeix. "Aquest nivell de preus es correspon amb els màxims de gener, de febrer i de març. O el que és el mateix, només per sobre dels 12.000 dòlars (per allò de deixar un petit filtre), en preus de tancament, tindrem un abans i un després en la moneda virtual", arrodoneix l'expert.

La capitalització total del mercat de les monedes virtuals amb prou feines supera els 300.000 milions de dòlars, després d'haver caigut per sota d'aquest nivell diumenge. La pressió reguladora i les notícies negatives des de tots els fronts han exacerbat les vendes, a l'avantsala de la cimera del G-20, durant la qual banquers centrals i ministres d'economia discutiran sobre les monedes virtuals i intentaran dilucidar si representen o no una amenaça per a l'estabilitat financera.

El governador del Banc d'Anglaterra (BoE), Mark Carney, ha rebutjat que les monedes de xifrat comportin cap perill, ja que el seu valor de mercat, fins i tot quan van aconseguir el seu màxim al desembre de 2017, "és de tot just un 1% del PIB mundial", ha indicat el banquer central.

"La seva mida petita, el fet que no han arribat a substituir cap moneda i el seu ús molt limitat per a l'economia real i les transaccions financeres, provoca que els seus vincles amb la resta del sistema financer siguin limitats", ha afegit Carney, en línia amb els seus altres comentaris previs del governador del BoE sobre les repercussions que tenen les monedes virtuals als mercats globals.

Però el més rellevant d'aquestes paraules és que ofereixen pistes de cap a on es dirigiran les converses del G-20 que es duran a terme a Buenos Aires el 19 i 20 de març. De moment, ha transcendit que dilluns i dimarts es duran a terme dues sessions de treball sobre aquest mercat.

L'agenda i els punts de discussió per a aquestes reunions no han estat publicats. No obstant això, un document públic indica que els dos giraran al voltant de les implicacions de les monedes virtuals i les possibles aplicacions de la seva tecnologia subjacent. "El tema és de gran importància a l'agenda de la reunió: els delegats consideren una resposta comuna que mitigui els riscos sense descoratjar la innovació", argumenta una font al G-20 a CoinDesk.

contador