El bitcoin es desploma, pressionat per les regulacions i un possible atac informàtic al broker Binase

La de Satoshi Nakamoto posa a prova la base del seu canal lateral

  • La capitalització total de les monedes digitals cau a mínims de gairebé un mes per sota dels 400.000 milions de dòlars
  • Japó suspèn dues plataformes d'intercanvi de monedes digitals i en sanciona cinc, incloent-hi Coincheck
  • El conseller delegat de Binase informa que les operacions irregulars s'han detectat i els fons seran restablerts
Noemí Jansana
Bolsamania | 08 mar, 2018 10:33
bitcoin caidas
BOLSAMANIA

El mercat de les monedes digitals segueix lluny de les fites del mes de desembre. Tant el bitcoin com les 'altcoins' tornen a tenyir-se de vermell intens aquest dijous, amb una caiguda en la de Satoshi Nakamoto d'un altre 7,5% -que s'ha retallat a un 5% -, moviment que es replica a la resta de les principals monedes digitals per capitalització de mercat, que cedeixen entre un 5% i un 10%, amb alguns casos, com el cardano, en què les pèrdues s'estenen al 15%.

La renovada pressió reguladora que arriba des dels EUA, on la Comissió del Mercat de Futurs (CFTC per les sigles en anglès) ha comunicat que està treballant amb supervisors financers d'altres països per imposar noves regulacions en les monedes digitals, ha provocat el declivi en els preus. Durant una compareixença davant el Senat dels EUA, el president d'aquesta entitat, J. Christopher Giancarlo, ha informat que treballen colze a colze amb la Comissió del Mercat de Valors nord-americana (SEC per les sigles en anglès). Així mateix, ha informat de contactes amb l'Organització Internacional de Comissions de Valors (IOSCO per les seves sigles en anglès) i altres agències europees.

A més, l'Agència de Serveis Financers del Japó (FSA, per les sigles en anglès) ha ordenat la suspensió, durant un mes, dels operadors de monedes digitals BitStation i FSHO, i n’ha sancionat cinc, entre elles Coincheck, amb l'obligació d'adoptar millores de control interns i d'informació al regulador per garantir la protecció dels seus clients i evitar el blanqueig de diners.

En conseqüència, el bitcoin, que es troba fluctuant en un canal lateral entre els 9.000 i els 12.000 dòlars, des que es va recuperar de la seva caiguda de fa poc més d'un mes, quan va fregar els 6.000 dòlars, ha decidit "posar a prova la base d’aquest canal i ha tocat els 9.500 dòlars", indica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

En aquests moments es recupera marginalment, fins als 10.000 dòlars i tècnicament confirma que "per sobre dels 12.000 dòlars, enviarà un fort senyal de compra", afegeix aquest expert.

ATAC INFORMÀTIC AL MAJOR BROKER DE LES MONEDES DIGITALS DEL MÓN

D'altra banda, la notícia d'un possible 'hackeig' a ​​la plataforma d'intercanvi Binase, del qual informa 'CoinTelegraph', ha sembrat de nou la preocupació sobre la seguretat en el major broker d'aquest mercat per volum d'operacions, cosa que ha afectat la confiança dels inversors.

La plataforma d'intercanvi ha emès un comunicat en què ha informat que estaven observant problemes en els comptes d'alguns clients. El que ha començat sent un error momentani, ràpidament ha escalat, amb nombroses queixes d'usuaris d'aquest broker sobre desaparicions d’'altcoins' i bitcoins dels seus comptes. Hores després, Binase ha suspès els reemborsaments.

La plataforma d'intercanvi ha solucionat ràpidament l'error i el seu conseller delegat, Changpeng Zhao, ha comunicat, mitjançant un apunt a Twitter, que totes les operacions irregulars s'han frenat i han estat esmenades. A més, segons ha dit, els pirates han perdut alguns fons durant el procés. A més, ha recomanat a tots els seus usuaris a incrementar la seguretat dels seus comptes i fons.

contador