El 24% dels habitatges espanyols no compta amb cap sistema de calefacció

De les que sí que en tenen, el 60% disposa de calefacció individual i el 16% compta amb calefacció central

Bolsamanía
Bolsamania | 11 gen, 2024 13:07
1647422031 repartidor de costes de calefaccion

Un de cada quatre habitatges a Espanya (el 24%) no compta amb cap sistema de calefacció. Entre aquells habitatges que sí que compten amb sistemes per escalfar-se durant els mesos més freds el 60% disposa de calefacció individual, mentre que el 16% restant compta amb una calefacció central de la comunitat de veïns, segons un estudi publicat per idealista.

Per províncies, les zones més càlides i menys propenses als contrastos climàtics són les que compten amb un percentatge més gran d'habitatges sense calefacció: a les Canàries els habitatges sense ronden el 90% (91% a la província de Santa Cruz de Tenerife i 87% a la de Las Palmas), mentre que a la província Huelva se situa al 62%. Els segueixen Cadis (59%), Almeria (52%), Múrcia (51%) i Alacant (50%).

A la resta de províncies espanyoles la majoria d'habitatges sí que compten amb calefacció, sent-ne les regions del nord tradicionalment més fredes on menys habitatges sense possibilitat de climatitzar hi ha.

Només el 4% dels habitatges d'Àlaba, Valladolid, Sòria, Navarra i Palència no tenen calefacció, un percentatge que puja fins al 5% en el cas de les províncies de Osca, Guadalajara, La Rioja i Madrid. A la província de Barcelona el 19% dels habitatges no tenen calefacció.

La calefacció central és també més freqüent a les zones fredes que a la resta. El pes més gran el té a la província de Salamanca, on el 36% dels habitatges compten amb un sistema centralitzat a la comunitat de veïns.

El segueixen Sòria (31%), Navarra (28%), Saragossa (26%), Àlaba (26%) i Conca (26%). A Madrid arriba al 20% del parc, mentre que a Barcelona es queda al 10%. A les províncies canàries aquest tipus de sistema és pràcticament residual (1% en ambdós casos), però resulta cridanera la seva baixa incidència en altres zones no tan càlides com Cantàbria (3%), Toledo (6%), Càceres (7%) o Guipúscoa (7%).

contador