Dimon assenyala tres factors que "faran augmentar dràsticament els riscos futurs"

La recuperació després de la pandèmia, l'alta inflació i la invasió de Rússia contra Ucraïna

Bolsamanía
Bolsamania | 04 abr, 2022 19:29
jamie dimon portada

JPMORGAN CHASE

238,390

22:15 23/12/24
0,33%
0,79

El conseller delegat de JPMorgan, Jamie Dimon, va identificar tres forces que probablement donaran forma al món en les properes dècades: una economia nord-americana que es recupera de la pandèmia de Covid, una alta inflació que donarà pas a una era de pujada de tipus i la invasió de Rússia a Ucraïna amb la consegüent crisi humanitària, segons informa CNBC.

"Cadascun d'aquests tres factors esmentats és únic en si mateix: La dramàtica recuperació impulsada per l'estímul de la pandèmia d eal Covid, la probable necessitat de pujar ràpidament els tipus i la guerra a Ucraïna i les sancions a Rússia", va escriure Dimon.

La carta de Dimon, molt llegida als cercles empresarials a causa de la condició del conseller delegat de JPMorgan com a portaveu més destacat del seu sector, va adoptar un to més abatut respecte a la seva missiva de l'any passat. Encara que va escriure extensament sobre els reptes als quals s'enfronten els EUA, incloent-hi la desigualtat econòmica i la disfunció política, aquesta carta difonia la seva creença que els Estats Units estaven enmig d'un boom que podria arribar "fàcilment" fins al 2023.

Ara, però, l'esclat del conflicte europeu més gran des de la Segona Guerra Mundial ha canviat les coses, agitant els mercats, realineant les aliances i reestructurant els patrons del comerç mundial, va escriure. Això introdueix tant riscos com oportunitats per als Estats Units i altres democràcies, segons Dimon.

"La guerra a Ucraïna i les sancions a Rússia, com a mínim, alentiran l'economia mundial, i podria empitjorar fàcilment". Això es deu a la incertesa sobre com conclourà el conflicte i el seu impacte a les cadenes de subministrament, especialment en les que tenen a veure amb el subministrament d'energia.

"Esperem que les repercussions de la guerra i les sancions resultants redueixin el PIB de Rússia en un 12,5% a mitjans d'any (un descens pitjor que la caiguda del 10% després del default de 1998). Els nostres economistes creuen actualment que la zona de l'euro, molt dependent de Rússia pel petroli i el gas, registrarà un creixement del PIB d'aproximadament el 2% el 2022, en lloc de l'elevat ritme del 4,5% que esperàvem fa només sis setmanes. l'economia nord-americana avança aproximadament un 2,5%, enfront del 3% estimat anteriorment. Però adverteixo que aquestes estimacions es basen en una visió força estàtica de la guerra a Ucraïna i de les sancions ara vigents", detalla a la seva carta respecte a l'impacte econòmic de la guerra.

Dimon va afegir que, en el cas de JPMorgan, la direcció no està preocupada per la seva exposició directa a Rússia, encara que el banc podria “continuar perdent uns 1.000 milions de dòlars amb el temps”.

contador